Новини » На път

До 22 март се подават офертите за строителството на югоизточния обход на Пловдив



Admin22.02.2021г 

До 22 март се подават офертите за строителството на югоизточния обход на Пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на град Пловдив, с дължина 4,8 км. Кандидатите могат да подават оферти до 22 март 2021 г.

С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 г. нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Ще бъде изграден надлез над ж.п. линията Пловдив – Димитровград, с дължина 86 м.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.




Коментари

Добави коментар

Реклама