Новини » Крими

Пиян шофьор уби човек и рани тежко две жениAdmin09.03.2021г 

Пиян шофьор уби човек и рани тежко две жени

Трагедията се разигра навръх празничния 8 март в Бяла Слатина. Водачът минал поне 40 км от селото, в което живее, до града, в който, заради домашно насилие, от него избягала жена му. Той дори имал ограничителна заповед да не доближава бившата си съпруга, но снощи нарушил забраната.

На улицата в Бяла Слатина връхлетял с висока скорост и буквално помел трима случайно преминаващи. На място издъхва 53-годишен мъж, а ранени са две жени, които вървели с него. Едната е съпругата на жертвата. Тя е настанена в болницата във Враца в тежко състояние. Другата пострадала е със счупен крайник и е на лечение в болницата в Бяла Слатина.

Хората от улица „Латинка" са в шок от случилото се. Мъжът, когото всички наричат „Шумахера", буквално помел трима души пред очите на куп свидетели.

„Засили се отгоре и удари жената. Мъжът й опита да й окаже първа помощ и да я спаси. Удари и него. След това се върна назад на 2-3 метра, засили се и го удари още един път”, разказва очевидецът Йото Светлинов.


„Човекът е дошъл, засилил се е с колата си и буквално е помел тримата души. Върнал е назад и ги е прегазил втори път”, коментира Георги Георгиев – племенник на загиналия.


В опита си да избяга от местопроизшествието, мъжът нахлул с колата в съседен двор, изкъртил оградата, срутил чешмата и портите.

Местните хора споделят, че отдавна имали проблеми с него. Непрекъснато отправял заплахи.

„Той идваше тук всяка вечер с колата. Аз го гонех с камъни. Звънях веднага и на полицията, за да кажа, че ме притеснява. Заканваше се да пребие детето ми”, разказва Параскева Ставрова, сестра на загиналия.

Според живеещите в района снощи мъжът пристигнал в града, защото искал да отведе жена си въпреки ограничителната заповед, издадена след жалби на потърпевшата и нейни близки. „Те са за побой, насилие, отвличане, малтретиране в продължение на години, защото е пълен психопат”, коментира Людмила Димова.

Хората, живеещи на улица „Латинка”, настояват този път мъжът да получи най-строгата присъда.

Източник: nova.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама