Новини » На път

425 машини са обработвали републиканските пътища през нощта. Шофьорите да карат разумно!



Admin24.03.2021г 

425 машини са обработвали републиканските пътища през нощта. Шофьорите да карат разумно!

безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

За снегопочистване временно е ограничен тежкотоварният трафик над 12 т по първокласния път Е-79 Враца - Мездра. За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Поради снегонавявания е затворен най-високият старопланински проход „Троянски“. В област Смолян е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала” и „Рожен“, както и по път II-37 Батак – Доспат, път III-197 Доспат - Борино - Тешел - Девин; път III-864 Проглед - Пампорово - Стойките; път III-866 Девин-Михалково.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.




Коментари

Добави коментар

Реклама