Новини » Автоновини

Илон Мъск: "Тесла" вече приема биткойн като форма на плащанеAdmin24.03.2021г 

Илон Мъск: "Тесла" вече приема биткойн като форма на плащане

Компанията "Тесла" вече дава възможност на клиентите да купуват нейни електромобили, използвайки биткойн като начин на плащане, съобщи в сряда главният изпълнителен директор Илон Мъск.

"Вече можете да си купите Tesla с биткойн“, написа Мъск в Туитър.

"Tesla използва само вътрешен софтуер и софтуер с отворен код и оперира директно посредством биткойн възли. Биткойнът, платен за модел на "Тесла", ще бъде запазен като биткойн, а не конвертиран във фиатна валута (дадена национална валута)", добави той.

В биткойн мрежата т.нар. "възли" изпълняват много важна роля. Възелът е компютър, свързан с други компютри, който следва правилата и споделя информация, като хоства и синхронизира копията на целия блокчейн на биткойна.

Опцията за закупуване на електромобили на "Тесла" с биткойн за сега ще е валидна за САЩ, като този метод на плащане ще стане достъпен извън Съединените щати по-късно през годината.

По-рано тази година американският производител на електрически автомобили обяви, че е закупил биткойн на стойност 1,5 милиарда долара, за да осигури "по-голяма гъвкавост за по-нататъшно разнообразяване и максимизиране на възвръщаемостта" на своите средства.

Източник: trud.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама