Новини » Спорт

Писта Бургас 2021 ще се състоиAdmin02.04.2021г 

Писта Бургас 2021 ще се състои

Първият кръг от националния шампионат на затворен маршрут за сезон 2021 ще бъде факт. Новината беше потвърдена от оргазизаторите в лицето на Радко Петров.

Датите остават 8 и 9 Май 2021г. Готвим се за два сценария: с и без публика. Всичко зависи от ситуацията с пандемията, но на този етап състезание ще има.“ – сподели Петров.

Първоначално датите за провеждане на първия кръг в морския град бяха за този уикенд, но след насрочените парламентарни избори това напрактика стана невъзможно. В крайна сметка, поредното отлагане (трето) се оказа не толкова лош вариант на фона на отложения първи кръг в планинския шампионат (Планинско Шумен). Сагата с трите отложени дати на Писта Бургас започна с първата вълна на епидемията миналата година. В последствие през Май 2020 все пак автомобилните състезания започнаха, като тогава АСК „Вромос“ насрочиха новите дати на надпреварата за началото на Декември (6.12 – Празникът на град Бургас). Големият брой заболели от COVID-19 в началото на Декември преустанови всички спортни мероприятия и така шампионата на затворен маршрут остана само с 4 кръга.

Всички се надяваме случилото се миналата година да не се повтори и тази, и сезонът в пистовия шампионат да започне нормално. Трасето остава непроменено от последната му конфигурация през 2019 година.

Източник: pitlane.tv
Коментари

Добави коментар

Реклама