Новини » Еко-ауто

Концептуалният LF-Z Electrified - повече от хибрид



Admin07.04.2021г 

Концептуалният LF-Z Electrified - повече от хибрид

До 2025 г. Lexus ще представи 20 нови и усъвършенствани модела, включително над 10 напълно електрически, захранвани от акумулаторна батерия (BEV), plug-in хибридни електрически (PHEV) и самозарядни хибридни електрически (HEV).

LF-Z Electrified е предварителен поглед към бъдещето на Lexus с дизайн, пътно поведение и авангардни технологии, с които ще разполагат новите модели и които ще бъдат представени до 2025 г.

Използването на специално създадена платформа за електромобили е фундаментална стъпка в реализирането на целта на Lexus Electrified за „използването на технология за електрификация за постигане на значителна еволюция в базовото представяне на автомобила.“ Новата система за задвижване на четирите колела DIRECT4 също отличава концептуалния модел от конвенционалните автомобили. Тя позволява свободен, независим контрол на високия въртящ момент при достигането му до четирите колела. Системата може да се адаптира, така че да осигури предно, задно или двойно предаване в зависимост от нуждите на всяка ситуация, спомагайки за контрола на състоянието на автомобила.

Целият пресрелийз е съсредоточен върху обстойното обрисуване на дизайна с думи, но техническите параметри, които будят най-голям интерес във всеки електромобил, са само маркирани. Така разбираме, че литиево-йонната батерия с течно охлаждане е с капацитет 90 kWh (мощност на зареждане 150 kW). Максималната мощност на електромотора е 400 kWh, която ще гарантира ускорение на тежащия 2,1 тона кросоувър от 3 секунди до 100 км/ч. Максималният пробег е 600 км по цикъла WLTР.

Източник: vesti.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама