Новини » Спорт

Този уикенд стартира 16-то класик рали „Златни пясъци“Admin04.06.2021г 

Този уикенд стартира 16-то класик рали „Златни пясъци“

Класик рали “Златни пясъци” е ретро вариант на легендарното българско рали от 1964 и 1970 г. Организатор е “Нептун моторспорт” със съдействието на “Авто мото ретро клуб” – Варна. Регламентът на ралито е съставен съгласно Закона за движение по пътищата на Република България.

Записани са 14 екипажа – 11 от Варна, 2 от София и 1 от Троян. Организаторите очаква още 3 или 4 екипажа, които могат да се запишат в последния момент.

По случай 50 години от победата на з.м.с. Илия Чубриков с Renault Alpine през 1971 г., ще бъдат връчени две купи на екипажа с автомобил Renault, класирал се на по-предно място от другите участници с такива марки коли. Традиционно маршрута на ретро ралито е прокаран по оригиналните скоростни етапи на легендарното рали от Златни пясъци до Сливен и обратно. Но тази година, поради финасови причини, маршрутът ще е до Шумен и обратно.

След техническата конференция на ралито в 16 ч. на 4 юни и административната проверка в хотел „Астера“ в кк. “Златни пясъци”, по традиция състезанието започва в петък вечер с два нощни етапа ТЕ-1 – „Скален манастир – 1“ и „Виница – 1“.

В събота, 5 юни етапите (ТЕ) са: „Скален манастир – 2“ , „Девня“, „Друмево“, „Пивовара – В. Великов“, „Пивовара – Паметник 1300 години България“, „Вехтово“ , „Провадия“, „Виница – 2“ . Финалът е на 6 юни в 16 ч. във Варна, а награждаването в 18 ч.

Етапите които са изброени, са „точна езда – със средна скорост до 50 км/ч,, при отворен трафик на движение и при спазване закона за движение по пътищата.

Маршрутът е общо 303,750 км от които 88,510 км са етапи ТЕ, или 29,14% от целия маршрут. Той е разделен на 6 броя часови контроли и 10 броя ТЕ.

Снимки архив Moto Club
Източник: motosport.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама