Новини » Еко-ауто

Renault иска да увеличи производството на електрически колиAdmin16.06.2021г 

Renault иска да увеличи производството на електрически коли

Френската компания Renault възнамерява да увеличи производството на електрически превозни средства и затова ще създаде платформа с няколко завода, посветени на тази технология в северната част на Франция, включително фабрика за батерии, за която се очаква обявяването на индустриален партньор през следващите седмици. Това става ясно от интервю на изпълнителния директор на Renault Лука де Мео за Le Parisien.

В него Лука де Мео предупреждава, че цената на новите автомобили ще се повиши с новите разпоредби, но си постави като предизвикателство да се приравнят разходите на двигателите с вътрешно горене с тези за електрическите модели в хоризонта 2025-2026, предава eleconomista.es.

"Колите ще станат по-скъпи, трябва да го приемем. Това ще означава, че ще има хора, които няма да могат да си купят нова кола. Ето защо Renault работи по реконструкция на превозни средства", казва Лука де Мео и отбелязва, че пазарът за втора ръка автомобили е взривен в Европа.

Лука де Мео изтъква, че компанията му вече успява да предлага електрически автомобили в "достъпни ценови области" и че предизвикателството сега е да направи тези нови технологии печеливши. Той очаква, че тъй като двигателите с вътрешно горене поскъпват поради втвърдяването на регулациите за замърсяване и тъй като цената на електрическите намалява, от 2025 или 2026 г. цените и на двата ще имат тенденция да се изравнят.

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама