Новини » Спорт

Сериозно българско участие ще има в 4-ия кръг на BMU European motocross championshipAdmin25.06.2021г 

Сериозно българско участие ще има в 4-ия кръг на BMU European motocross championship

Сериозно българско участие ще има в 4-ия кръг на BMU European motocross championship, който е и кръг от Европейския шампионат FIM Europe South-East zone в класовете 65 и 85-кубически сантиметра в Крущевац, Сърбия.


При най-малките в МХ 50 нашите представители ще са Кристиан Андреев от „Алба Дамасцена“ МСК, Николай Павлов от „М6 Ямаха рейсинг тийм“ и Георги Илиев от МСК „Дизел юнак“. При 65-кубиковите ще разчитаме на поредното добро представяне на Дани Цанков от „М6 Ямаха рейсинг тийм“, Александър Тасев от „Александър Моторспорт“ и Никола Мутафчиев от „Панчо рейсинг тийм“. В клас МХ 85 поредните си победи и подиуми ще гонят Венцислав Тошев от „Mото спорт Варна“, Данаил Стефанов от МСК „Ябланица МХ“ и Цветан Бузин от „М6 Ямаха рейсинг тийм“,


В МХ 2 битка със съперниците си от Сърбия, Северна Македония, Румъния, Турция и Гърция ще водят Радослав Зоков и Никлай Малинов от „АИТ рейсинг тийм“, Мариос Канакис и Христо Сергиев от „НСА моторспорт“, Габриел Недялков от „БС рейсинг тийм“, Кристиан Петков от МСК „Бобошево 1956“ и Виктор Нейчев – „Еърмакс рейсинг“. В по-големия клас – МХ 1 нашите Майкъл Иванов – „АИТ рейсинг тийм“, Жулиан Георгиев – „Александър моторспорт“ и Стефан Нейчев – „Еърмакс рейсинг“ отново ще трябва да покажат, че са най-добри на Балканите.


Сериозно българско присъстяие ще има и в клас МХ – тримата състезатели на „Панчо рейсинг тийм“ Никлай Мутафчиев, Цветомир Иванчев и Юлиан Райчев, Григор Царев и Николай Стоянов от „Джи ар си моторспорт 2020“, Явор Воденов от „М6 Ямаха рейсинг тийм“, Джанмарко Сантучи от „АИТ рейсинг тийм“. Чавдар Кръстев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Марин Маринов от „Еърмакс рейсинг“.
Най-масово ще е участието на българските пилоти в клас МХS – като при Сеньорите ще разчитаме на Янко Зоков, Атанас Петров, Христо Христов, Добрин Якалиев и Димитър Тасев от „АИТ рейсинг тийм“, на Захари Томов от „М6 Ямаха рейсинг тийм“. Мирослав Христов от „Троян моторспорт 01“, Николай Ангелов от „Панчо рейсинг тийм“, Васил Стоянов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и на Емил Балджийски от „Дизел юнак“.


Българската федерация по мотоциклетизъм Bulgarian Motorcycle Federation пожелва успех на нашите състезатели в Сърбия.
Коментари

Добави коментар

Реклама