Новини » Блогсфера

Какво да правим, ако автомобилът ни се повреди и сме далеч от населеното мястоAdmin06.08.2021г 

Какво да правим, ако автомобилът ни се повреди и сме далеч от населеното място


Почти всеки собственик на автомобил рано или късно се сблъсква с такъв проблем, когато е на пътя: внезапно се спука гума, колата изведнъж спре, нещо по шасито се счупи, свърши горивото, акумулаторът е спаднал и други.
В такива случаи има две възможности: да се обадите на теглещ автомобил на „Пътна помощ“ или да се опитате да разрешите проблема сами.


Какви са най-честите причини за повреда на пътя обобщава roadhelp.bg:

Техническа повреда. Ако не можете да отстраните проблема на място и повредата е сериозна, нуждаете се от теглещ камион на „Пътна помощ“.

Блокиране колелата на автомобила. Не можете сами да разрешите този проблем, трябва да се обадите на теглещ автомобил. Само с помощта на специалисти ще можете да доставите колата си до място за паркиране или ремонт.

Злополука. В случай на инцидент, както в града, така и извън него, трябва да се обадите на Пътна помощ. Те ще помогнат бързо да се разреши проблема.

Незначителни повреди. Смяна на спукана гума, добавяне на масло, смяна на предпазителя и т.н. можете да го направите сами или се обедете на „Пътна помощ“, които предлагат услугата смяна на спукана гума, доставка на масло на място, зареждане на автомобила с гориво.


Какво трябва да направите в непредвидени ситуации и какво да предприемете, ако колата ви се повреди на пътя:


Най-добре е да спрете пътуването и да повикате репатрак, който да извози автомобила до най-близкия автосервиз или да я прибере в гаража. Това е най-добрият начин да предотвратите по-големи повреди по колата си.

„Пътна помощ“ имат голям опит с извозването на автомобили – опитни професионалисти подхождат отговорно към товаренето и разтоварването на автомобила. Може да се доверите на тяхният професионализъм.

Освен това „Пътна помощ“ разполагат с автомоньор. Той може да отстрани повредата на място. След такъв ремонт ще можете да продължите пътуването си.

Когато поръчвате „Пътна помощ“ е важно да споделите за естеството на повредата и местоположението. Съвременните теглещи камиони осигуряват не само превоз на дефектни автомобили, но и предоставят спешна техническа помощ на място. Разполагат с необходимото техническо оборудване.

Преди години тази услуга беше скъпа и почти недостъпна за обикновения шофьор. Днес ситуацията е коренно променена и услугите на Пътна помощ са достъпни за широк кръг от шофьори.

Същото важи и за микробуси, автобуси, ако се повредят на магистралата. Товароносимостта на платформата на Пътна помощ позволява не само транспортиране на автобуси, но и на тежкотоварни камиони.

Всички тези съвети ще ви помогнат да не се объркате в случай, че автомобилът се повреди на магистралата, както и бързо да се ориентирате в ситуацията.

Разбира се, невъзможно е да се обхванат всички възможни случаи, защото всяка повреда на автомобила на магистралата е специфична.

Бъдете внимателни на пътя и при необходимост се обадете на професионалистите на Пътна помощ!

Източник: roadhelp.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама