Новини » Любопитно

10 автомобила, които поскъпват на староAdmin10.08.2021г 

10 автомобила, които поскъпват на старо

Инвестирането в превозни средства все още е концепция, която не всеки разбира. Възможно е за някои да изглежда твърде рисковано, но с правилните автомобилни познания може да предостави добра възвръщаемост в сравнително кратък период от време.

Експертите от регистрите за автомобилни истории carVertical са анализирали автомобилния пазар, съставяйки списък 10 коли, които не бива да продавате поради значителното увеличение на стойността им.

Ето финалния списък:

Alfa Romeo GTV (1993 - 2004)

Както повечето купета от това време, Alfa Romeo GTV се предлагаше с четири или шест-цилиндрови бензинови агрегати. Въпреки, че 4-цилиндровият двигател се слави със своята еластичност, най-ценената версия на GTV е оборудвана с изумителния 6-цилиндров Busso мотор.

Този агрегат е основната причина за значителното нарастване на цената на Alfa Romeo GTV. И въпреки, че както при повечето италиански коли, цената тук не се увеличава със същите темпове, както при конкурентните модели от Германия, добре поддържаните екземпляри днес се търгуват за повече от 30 000 евро.

Според проверките на история от carVertical, 29% от тези автомобили са показали някои дефекти, които могат да дадат отражение върху работата на превозното средство.

Audi V8 (1988 - 1993)

Audi V8 не е толкова зашеметяващ, колкото серия 7 на BMW, нито пък престижен, колкото Mercedes-Benz S-Class, но е удивителен поради някои други причини. Audi V8 проправя пътя на компанията към високия сегмент и директно изправя бранда като конкурент на BMW и Mercedes-Benz. Нещо повече – Audi V8 е значително по-рядък от други еквиваленти и затова не е изненада, че цената на този луксозен седан е започнала да се увеличава.

Според докладите за автомобилна история на carVertical, 9% от тестваните екземпляри показват неизправности, а манипулиране на пробега се наблюдава в 18%.

BMW 540i (1992 - 1996)

Десетилетия наред Серия 5 е в авангарда на сегмента на луксозните седани. Днес поколението Е34 успява да задържи средата между разумната покупка и по-скъпите Е28 и Е39.

8-цилиндровия вариант беше единствения, който се предлагаше няколко години. В резултат на това е относително рядък и не се среща толкова често в Европа и Съединените щати, колкото BMW M5. В допълнение на това, мощта на V8 агрегата е много сходна с тази на BMW M5.

Най-приятният аспект от този модел е неговата достъпност. И докато стойността на BMW M5 се е покачила до небесата, 540i е много по-евтин, но това няма да трае дълго.

Jaguar XK8 (1996 - 2006)

Jaguar XK8 е един от първите наистина модерни модели на Jaguar, който вдигна летвата на качеството, технологиите и себестойността.

Пригответе се да похарчите най-малко от 15 000 до 20 000 евро за добре поддържан, добре обгрижван екземпляр. Междувременно, Jaguar XK-R, който е много по-търсен от автомобилните ентусиасти, е дори по-скъп от Jaguar XK8.

Въпреки това, според проверките на автомобилна история от carVertical, 29% от представителите на този модел показват грешки, а 18% са с манипулиран пробег.
 

Land Rover Defender (Series I, Series II)

Базовият дизайн и способността да преминава през всякакви препятствия са заслужили статуса на Land Rover Defender на офроудър, способен да преминава през всякакви терени.

Днес, стойността на серия I и серия II може да изненада много от нас. Ето например, всъдеходи, които са видели и лоши и добри дни струват между 10 000 и 15 000 евро, докато такива, които са били реставрирани или са с минимално износване и следи от употреба често стигат до 30 000 евро в себестойност.

Според проверките на автомобилна история от carVertical, 15% показват проблеми, а тези с манипулиране на пробега са 2%.

Mercedes-Benz E300, E320, E420 (1992 - 1996)

От Mercedes-Benz са пуснали на пазара повече от два милиона W124-ки през относително дългата продължителност на производството. Някои от представителите на модела са свършили като скрап, но други все още показват признаци на живот. Внимателно поддържаните екземпляри струват цяло състояние.

Разбира се, най-скъпо струващите W124-ки са 500Е или Е500 (в зависимост от годината на производство). Но няколко места по-долу в класацията Е300, Е320 и Е420 имат потенциала да се превърнат в съкровища, за които колекционерите да воюват.

Saab 9000 CS Aero (1993 - 1997)

Saab 9000 CS Aero е нещо повече от седан от средния клас. Този модел е представен късно в процеса на изработка и е смятан за най-доброто от серия 9000 на Saab в последната година на производство.

Въпреки че Saab 9000 CS Aero е, както бихме предположили, изключително рядко срещана кола в наши дни, а от Volvo не разкриват колко екземпляра са произведени, този конкретен модел може да бъде добра инвестиция.

Анализ на проверените автомобилни истории от carVertical посочва, че 8% от возилата имат малки или големи дефекти.

Анализ на проверките на автомобилни истории от carVertical посочва, че 14% от тези автомобили са с дефекти, а пробегът е манипулиран в 5% от случаите.

Toyota Land Cruiser (J80, J100)

Въпреки че споделят едно и също име, двата модела имат повече технически или технологични различия, отколкото предполагате. J80 успява да комбинира открита симплистика с всекидневна практичност. J100 е определено по-луксозен, проектиран за по-дълги пътувания, но със също толкова талант при излизането от кални капани.

Дълъг списък от вълнуващи екстри сега позволява на собствениците на J80 и J100 да се наслаждават на изключително високата стойност. Дори екземпляри, видели най-отдалечените и пресечени терени на света могат да достигнат 40 000 евро.

Анализ на проверките на автомобилни истории, извършени с carVertical показват, че 36% имат дефекти, а 8% са с неверни показатели на километража.

Volkswagen Corrado VR6 (1991 - 1995)

Необикновената визия, отличния двигател и страхотно балансираното окачване ще ви накарат да се зачудите защо толкова малко хора са купили този модел в началото на деветдесетте.

Volkswagen Corrado не е бил популярен като Opel Calibra, но това може да се счита за преимущество днес. Стойността на 6-цилиндровата версия е започнала да се покачва значително през последните години и тази тенденция се очаква да продължи.

Анализ на автомобилните истории, проверени с carVertical посочва, че 14% от представители на Volkswagen Corrado са с дефекти, а пробегът е манипулиран в 5% от случаите.

Volvo 740 Turbo (1986 - 1990)

През осемдесетте Volvo 740 Turbo бе доказателство, че иначе предизвикващата прозевки кола на татко (или на мама) може да бъде също толкова бърза, колкото Porsche 924.

Анализ на проверките на автомобилни истории от carVertical показва, че 33% от представителите на Volvo 740 Turbo са с дефекти, а 8% с превъртян пробег.

Ако обмисляте закупуването на висок клас автомобил, предвид предоставените от carVertical данни по-горе, проверка на историята на превозното средство си струва. Благодарение единствено на VIN или регистрационен номер, купувачите могат да разберат дали колата си струва парите или не и дали може да се преговаря за цената.

Източник: vesti.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама