Новини » Блогсфера

Най-важните неща, които трябва да имаме в колата за дълъг път



Admin13.08.2021г 

Най-важните неща, които трябва да имаме в колата за дълъг път

Лятото е тук, а с него идват и плановете за море, планина, екскурзии и пътуване. Всичко това е свързано с добра подготовка. Не само на на личен багаж, мобилен телефон, медикаменти и т.н. Става въпрос за подготовката на автомобила ви за лятото и по-скоро за дългото пътуване.

Има ситуации, при които е възможно да се наложи да се справяте сами с конкретна ситуация по автомобила ви. Ето защо в момента, в който решаваме да тръгнем на дълго пътешествие с колата си е редно да направим списък с нещата, които е добре да имаме в багажника си.

Тук ще коментираме именно онези неотложни елементи, без които не е особено добре да тръгваме на дълго пътешествия с автомобила си. Някои от тях може би изглеждат не достатъчно нужни, но във всички случаи не би било излишно да намерите малко място сред багажа и за тях.

Устройство за измерване на налягането в гумите. Дори да изглежда достатъчно напомпена една гума, има вероятност налягането в нея да не бъде достатъчно, за да шофирате безопасно.
Подобно устройство имат голяма част от помпите за гуми. Това устройство върши чудесна работа, особено когато държите на сигурността, тъй като е твърде опасно да шофирате автомобила си с меки гуми.

Помпа за гуми (компресор). Едва ли има нужда да убеждаваме някого от важността от това устройство за помпене на гуми. В случай, че се наложи да напомпате гумата на автомобила по време на дълъг път, то ще свърши чудесна работа, а наличието й в багажника вдъхва доза спокойствие.

Комплект за поправка и смяна на гуми. В най-лошия случай може да не се разминете само с напомпване на гумата, а със сменянето й. Това може да се наложи ако тя е спукана и няма как да продължите шофирането с нея.
На пазара са налични и т.нар. течни лепенки, които умеят за запушват малки спуквания в автомобилните гуми при полеви условия. Използвайте ги единствено в краен случай, като продължите шофирането си след това с повишено внимание.

Крик. Няма как да смените автомобилна гума без да повдигнете возилото на нужната за целта височина. Именно крикът е нужен за това. На практика едва ли има автомобил, който не е оборудван фабрично с крик. За всеки случай е добре да проверите наличието му, преди да тръгнете на дълъг път.

Резервна чистачка. Това е аксесоар, който винаги може да се счупи. Ето защо е да имате поне една резервна в себе си, тръгнете ли на дълъг път. Причината е, че колкото и да бъдат положителни прогнозите за времето, дъждът обича да изненадва точно, когато не го очакваме.

Охлаждаща течност. Тя е нужна за охлаждането на двигателя. Когато пътувате на дълъг път и навън са прекалено високи температури, винаги може да се случи двигателят на колата да прегрее или по някакъв начин охладителната течност да се изгуби.
В такъв случай допълнителна бутилка антифриз не е излишна на никого. За всеки случай се подгответе и с бутилка вода, която може да свърши временно същата работа.

Куфарче с инструменти. Защото, колкото и да е изрядна колата ви, винаги може да се наложи да направите полеви ремонт на някоя част или просто козметична промяна на нешо, което има съответната нужда. Подобни кутии с инструменти се срещат във всеки автомобил и това не е случайно.
Това са една основна част от предметите и устройствата, които е добре да имате в автомобила си преди да тръгнете на дълъг път това лято. Целта им е да бъдат в готовност, а разбира се, винаги е по-добре да не се налага да ги използваме.

Източник: speedautobg.com




Коментари

Добави коментар

Реклама