Новини » Блогсфера

Как да изберем правилния антифриз за колата си



Admin19.08.2021г 

Как да изберем правилния антифриз за колата си

В разгара на лятото е важно автомобилът ни да бъде в изрядно състояние с оглед безопасността и удобството ни по време на шофиране.

Един от основните компоненти, които трябва да се следят е наличието на охлаждаща двигателя течност и нейното състояние.

Автомобилът има нужда от гориво, за да се движи. За да работи изрядно двигателят обаче е нужно и наличието на достатъчно количество качествен антифриз.

Тази охлаждаща течност не само помага за регулирането на нужната температура в двигателната система, но и предпазва частите й от корозия и други неприятни ефекти, които могат да се появят с времето.

Ето защо винаги, когато тръгвате на път (не само през лятото, но и през зимата) е добре да сте проверили изрядно тази система.

В противен случай може да се стигне до крайно неприятни ситуации, като замръзване на охлаждащата течност (през зимата) или прегряването на двигателя, когато температурите са твърде високи.

В търговската мрежа се предлагат редица разнообразни видове антифриз, като те могат да се делят на модели, различаващи се както по цвят, така и по специфичните си качества, които определят функциите им.

Когато избираме антифриз за автомобила си е нужно да обърнем внимание на цифрите, изписани до буквата G или до думата CODEG на самия етикет на продукта.

Добър съвет ще ви дадат специалистите в сервиза на автомобила ви, имайки предвид, че те са запознати добре с вашето возило и характеристиките му. Това ги прави и вещи в съвета и избора на антифриз.

Важно е да знаем, че цветът не винаги е важен при избора на антифриз за автомобила ви. Тази течност може да има различни качества, независимо, че бива оцветена в еднакъв цвят.

Антифризът може да бъде разреден с дестилирана вода в съотношението, което е показано на опаковката на продукта. Смесването на различен тип охлаждаща течност не е желателно, както и доливането на прекалено много вода. В случай, че това се наложи е добре да се прочисти цялата система и да се зареди наново качествен и еднороден антифриз.

При смяна на цялостната охладителна течност може да изберете всеки модел, който прецените, като се съобразите със съвета на специалистите във вашия автосервиз. При такъв тип цялостна смяна на антифриза е добре да се изчисти цялата система.

Целта е не само да няма налични остатъци от предишната течност, която може да бъде в друг цвят, но и да се гарантира липсата на мръсотия и частици ръжда в системата.

Източник: speedautobg.com

Още за антифриз с марката  ООО "Газпромнефт - СМ" вижте на www.maslagaz.com




Коментари

Добави коментар

Реклама