Новини » Автоновини

Новата РУСКА LADA Questa очаква решение за старт на производствотоAdmin20.08.2021г 

Новата РУСКА LADA Questa очаква решение за старт на производството

LADA отдавна се опитва да намира свои решения както в техническо, така и в проектно отношение. През последните години автомобилите на Авто ВАЗ се промениха немалко и стават все по-привлекателни.

В гамата на двигателите нараства мощността. Купето стана доста удобно. Но това не е достатъчно. Авто ВАЗ не може да спре до тук, защото има още много работа, за да подобри както вече пуснатите в серийно производство модели, така и да проектира и сглоби абсолютно нови автомобили, който успешно да се конкурират с чуждестранните аналози. Един от обсъжданите варианти е LADA Questa. В дизайна на колата се виждат характеристиките на Vesta и X-Rey. Новият външен вид се придържа към стандарта на съвременната Lada, но с уклон към спортна кола.

Автомобилът има агресивен вид. Специалната задна част на автомобила, благодарение на високата линия на багажника, придава на автомобила спортен характер - сякаш се готви за стар на писта. Двойната изпускателна система подсказва, че автомобилът трябва да има мощен двигател.

В момента независимия дизайнер Вячеслав Александров, който е предложил на Авто ВАЗ концепта LADA Questa, очаква дали идеята му ще бъде одобрена от централата.

Според едни експерти, този дизайн никога няма да влезе в производство. Други експерти пък смятат, че е необходимо да се даде път на проекта. Мнозина се надяват, че най-сетне ръководството на компанията ще приеме и реализира поне един перспективен изцяло руски проект.

Източник: senzacia-bg.com
Коментари

Добави коментар

Реклама