Новини » Застраховане

Два стикера за застраховка „Гражданска отговорност“. Цената на новия стикер е 1,10 лв. с ДДС



Admin24.08.2021г 

Два стикера за застраховка „Гражданска отговорност“. Цената на новия стикер е 1,10 лв. с ДДС

Два различни стикера за застраховка „Гражданска отговорност“ и двата са валидни. Такава е ситуацията, ако в момента сключите задължителната полица, съобщава „Марица“.

В зависимост от това в коя компания се сключва застраховката, шофьорите ще получат или добре познатия зелен знак, или сребрист с изображение на картата на България.

От месец май стикерът, който шофьорите са длъжни да залепят на предното стъкло, е с променен дизайн, посочват от Гаранционния фонд.

До изчерпване на наличните количества обаче застрахователите имат право да дават на клиентите си от старите лепенки.

Тези, които са ги приключили, могат да получат единствено от новите. Така се стига до разминаването. Нито един контролен орган обаче не може да глоби шофьор с един от двата варианта на стикера.

За сметка на това обаче, ако той не е залепен на стъклото, се счита за невалиден и води до санкция.

Промяната идва в резултат на усилията на ръководството на Гаранционния фонд за оптимизиране на цената, като постигнатото намаление е 23%, уточняват от ведомството. Цената на новия стикер е 1,10 лв. (с ДДС), а на стария бе 1,40 лева.

Тя е съвсем малък компонент в общата цена на застраховката „Гражданска отговорност“ и шофьорите няма да усетят разликата.

Източник: Pariteni.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама