Новини » Автоновини

Най-продаваните коли в света



Admin25.08.2021г 

Най-продаваните коли в света

Всяка държава си има собствени предпочитания за превозните средства. Едни потребители искат по-малки коли, други залагат на по-големите, трети – на по-високите. Най-големите автомобилни производители са в постоянно състезание за вниманието на клиентите, създавайки нови фабрики, атрактивни модели и дори сглобявайки коли за конкретни държави, за да удовлетворят максимално очакванията. Инфографиката на Budget Car Insurance разкрива кои са „бестселърите“ по света, използвайки данни за продажбите от края на 2019 година.

Едно от нещата, които се забелязват на картата, е доминацията на Toyota. Японският автопроизводител бе най-ценният в индустрията на световно ниво в продължение на години, преди да бъде изпреварен от Tesla, пише Visual Capitalist.

Друг любопитен фактор е силата на местните производители. В много от държавите, особено в Европа, най-продаваният автомобил е сглобяван от местен бранд. В Чехия той е Skoda, във Франция е Peugeot, а в Германия – Volkswagen. В Италия пък първата позиция е за Fiat, а в съседна Румъния – за Dacia.

Според типа си най-продавани в света са седаните. Те са на първо място в 25 от анализираните 104 държави, следвани от камионите (24) и субкомпактните автомобили (19).

Вижте и пълната инфографика, като кликнете върху снимките!

Източник: manager.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама