Новини » Автоновини

Клиенти на Tesla чакат с месеци доставките на колите сиAdmin26.08.2021г 

Клиенти на Tesla чакат с месеци доставките на колите си

Клиенти на Tesla в Калифорния и Флорида са принудени да търсят алтернативни начини на придвижване заради забавяния в доставките на автомобилите им със седмици и месеци. В момента те разчитат на коли под наем и приложения за придвижване, предаде CNBC.

От компанията на милиардера Илон Мъск признаха за закъсненията на Model S по-рано тази година, но проблеми с доставките има и при кросоувъра Model Y. Продължаващите забавяния са знак, че Tesla все още се брои с „ада на логистиката на доставките“, за който Мъск спомена през 2018 година.

Производителят на е-коли драстично увеличава сглобяването на превозни средства и е доставил малко над 201 хил. автомобили през второто тримесечие, което представлява рекорд и увеличение от 144% спрямо същия период година по-рано. Недостигът на компоненти по веригата също може да е проблем, довел до забавянето.

Служител по продажбите в Калифорния коментира, че персоналът прави всичко възможно да отговори на въпроси на клиенти, но няма достатъчно информация от висшите служители или фабриката на Tesla във Фремонт. Той допълва още, че негов колега от друг щат е подал оставка, след като мениджъри заплашили да го уволнят, защото „прекъснал командната верига“, като изпратил имейл до изпълнителния директор Илон Мъск и други мениджъри във Фремонт в опит да получи информация за забавянията при Model S.

След този случай някои търговски служители изпитват колебания дали да търсят повече подробности от името на клиентите.

Датите постоянно се променят

Стив Салем е един от стотиците потребители на Tesla. Поръчал си Model Y в премиум интериор и сребрист цвят на 31 май. Урежда вземане на колата от Лос Анджелис, където живее отскоро.

Според кореспонденцията, която Салем споделя, Model Y трябва да е наличен след приблизително 4-8 седмици, което означава около 26 юли тази година. След като клиентът прави поръчката си онлайн, заплащайки такса от 100 долара за това, се появява нов прогнозен прозорец за доставка около 10 август. Датите продължават да се променят в акаунта му в сайта на компанията. Към миналия понеделник доставката вече е отложена за септември.

По думите на Салем никой не го уведомява за промените, нито се извинява за забавянето. „Имам късмет, че не съм в отчаяна нужда от превозно средство. Но бих искал да карам колата“, коментира той.

Друг потребител, Бари Стъплър, има подобен проблем – поръчал Model S Plaid през януари, а към момента доставката му е насрочена за периода 21-30 септември.
 

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама