Новини » На път

Учение за реагиране при пътнo-тpaнcпopтнo пpoизшecтвиe се проведе в Търговище



Admin27.08.2021г 

Учение за реагиране при пътнo-тpaнcпopтнo пpoизшecтвиe се проведе в Търговище

Участие в учението взеха служители на ОДМВР- Търговище, РДПБЗН, Център за спешна медицинска помощ, доброволци от БЧК и от доброволното формирование за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации към община Търговище.


Заложената цел бе тестване на ĸoopдинaцията и взaимoдeйcтвиe мeждy ĸoмпeтeнтнитe opгaни зa peaгиpaнe пpи ΠTΠ c пocтpaдaли, ĸaĸтo и пoддъpжaнe нa ycтoйчиви вpъзĸи зa oпepaтивнo yвeдoмявaнe и своевременен oбмeн нa инфopмaция мeждy тяx.


Сценарият включваше верижна катастрофа на три автомобила – товарен, бус и лек автомобил, пътуващи в посока Варна, след като един от автомобили след като единият прави опит за обратен завой, неправилно изпреварване и неспазване на дистанция между моторните превозни средства при движение. От удара има няколко пострадали, част от които – тежко. Налага се намесата на противопожарен автомобил за аварийно-спасителни дейности за извличане и евакуиране на пътувалите в едната кола, екипи на „Спешна помощ“ откарват ранените в лечебно заведение. След приключване на неотложните действия е извършен оглед на местопроизшествието от дежурно-оперативна група в областната дирекция.




Коментари

Добави коментар

Реклама