Новини » Автоновини

Tesla отлага пазарния дебют на спортния модел RoadsterAdmin07.09.2021г 

Tesla отлага пазарния дебют на спортния модел Roadster

Проблемите с веригата за доставки доведоха до ново отлагане в плановете на Tesla – този път за спортния модел Roadster. Новината съобщи главният изпълнителен директор на комоанията Илон Мъск в профила си в Twitter, предаде Си Ен Би Си.

„2021 е година на небивал недостиг по веригата за доставки, така че нямаше да има значение ако имахме 17 нови продукта, тъй като нито един от тях нямаше да се появи на пазара. Ако приемем, че 2022 г. няма да е мега драма, новият Roadster трябва да се появи през 2023 г.“, написа той в социалната мрежа.

Tesla далеч не е единственият автомобилопроизводител, който е изправен пред трудни времена заради проблемите с веригата за доставки. В подобна ситуация се намират дори и гигантите Toyota и Ford, които съкратиха значително производствения си капацитет, за да се справят с недостига на чипове.

Новото поколение на най-бързата спортна кола на Tesla трябваше да дебютира още през 2020 г., като плановете за модела бяха обявени още през 2017 г. по време на представянето на камиона Tesla Semi, чието пускане на пазара за 2022 г. миналия месец.

От Tesla казват, че новата генерация Roadster ще вдига 400 км/ч и ще има пробег от 1000 километра с едно зареждане. Тя ще вдига 100 км/ч за по-малко от две секунди.

Според сайта на Tesla, за да си запазите бройка трябва да платите 5000 хил. долара при регистрацията и още 45 хил. в рамките на 10 дни. Сумата от 50 хил. долара може да бъде възстановена, докато потребителя не подпише договор за покупка.

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама