Новини » Еко-ауто

Ню Йорк с цел всички нови леки автомобили да са с нулеви емисии до 2035 г.



Admin13.09.2021г 

Ню Йорк с цел всички нови леки автомобили да са с нулеви емисии до 2035 г.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл подписа законопроект, който поставя като цел всички нови леки автомобили и малки товарни превозни средства да бъдат с нулеви емисии до 2035 г., предаде Ройтерс.

Законопроектът предвижда същата цел и за среднотоварните и тежкотоварните превозни средства, като при тях срокът е до 2045 г.

Правителството на САЩ се стреми да насърчи продажбите на електрически превозни средства, за да намали консумацията на изкопаеми горива и да помогне за постигане на глобалните цели за забавяне на изменението на климата, причинени от човека.

През август президентът Джо Байдън направи важна крачка към целта за намаляване на емисиите на парникови газове с издаването на изпълнителна заповед, която им за цел да гарантира, че половината от всички нови превозни средства, продадени през 2030 г., ще бъдат електрическа. Целта бе подкрепена и от най -големите американски производители на автомобили.

Байдън обаче многократно отказва да одобри предложения за постепенно прекратяване на продажбата на всички нови превозни средства с двигатели с вътрешно горене до 2035 г., въпреки натиска от страна на някои демократи в Конгреса.

Πpeз минaлaтa гoдинa гyбepнaтopът нa Kaлифopния Гавин Нюсън пoдпиca изпълнителна заповед, c ĸoятo дa ce зaбpaни пpoдaжбaтa нa лeĸи aвтoмoбили с безнинови двигатели до 2035 г.

Източник:manager.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама