Новини » Спорт

Два шампионата събират състезатели в Долна Митрополия този уикендAdmin24.09.2021г 

Два шампионата събират състезатели в Долна Митрополия този уикенд

Летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен този уикенд е домакин на стартовете от 7-ия и 8-ия кръг от Републиканския ни шампионат на писта „Winbet Grand Prix 2021“ и на 4-ия и 5-ия кръг на Европейския шампионат по Супермото. Очакват се над 100 състезатели в двата дни на надпреварата, като битката ще е изключително оспорвана с наближаването на края на сезона.

В клас 125сс борба за призовите места ще водят състезателите на МСК „Плевен“ Пламен Христов, Боян Петров и Димитър Христов (и тримата с „Aprilia“). Начело в подреждането е Пламен Христов със 100 точки, пред Боян Петров със 76 и Димитър Христов с 68.

В SSP 300 лидер е Жулиета Апостолова от „Хела мото спорт“ с „Кавазаки“ със 128 точки, а Лорен Венков от „Въжаров рейсинг тийм“ с „Ямаха“ е трети с 81. Между двамата в класирането е турският състезател Арес Бенгич от „Смирна“ с „Ямаха“ с 86 точки.

В клас SSP 600 битка за призовите места водят Пламен Петров от „Хела мото спорт“ с „Ямаха“, Васил Кичуков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Ямаха“ и Александър Тодоров от „АИТ рейсинг тийм“ със „Сузуки“. Петров е начело със 126 точки, Кичуков има 87, а Тодоров 85.

В Superbike убедително начело е Мартин Чой от „Еко БМВ МС77 рейсинг тийм“ с БМВ със пълен актив от 150 точки, а след него се нареждат Иван Грозев от „Хела мото спорт“ с БМВ с 97 и Димитър Митов от МК „Боляри“ също с БМВ със 70.

С пълен актив от победи и точки (150) от началото на сезона е и Павел Драганов от „Хела мото спорт“ с „Хонда“ в клас F 600. Следват го съотборниците в „Еко рейсинг БМВ моторад БГ“ Асен Лилов и Михаил Иванов (и двамата с „Хонда“), които имат и равен точков актив – по 91.

В клас F 1000 начело е Велислав Марков от „НСА моторспорт“ с „Кавазаки“ със 135 точки, следван по петите от Валентин Георгиев от „Камикадзе рейсинг тийм“ със „Сузуки“ със 75 и от Петър Бакалов от „СБ моторейсинг тийм“ с БМВ със 74.

Оспорвана ще бъде надпреварата и в стартовете от Европейския шампионат по Супермото. Най-масово участието на българските състезатели ще бъде в SM Junior. В класирането след надпреварите край Плевен и Високе Мито, Чехия, начело е французинът Джани Каторк с КТМ с актив от 150 точки. Веднага след него обаче е нашият Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ с КТМ със 120. Трета е Елена Петришина от Русия с „Хускварна“ със 110. На 6-то и 7-мо място в общото класиране са състезателите на „НСА мотоспорт“ Христо Сергиев и Никола Досев (и двамата с КТМ), 8-ми, 9-ти и 10-ти са Атанас Леков с КТМ, Божидар Иванов с „Кавазаки“ и Полина Иванова с „Кавазаки“ (и тримата от „Киппен МХ рейсинг тийм“.

В SM Senior лидер е руснакът Александър Лятишев с „Хонда“ със 150 точки, втори е нашият Бисер Асенов от „НСА моторспорт“ с „Кавазаки“ с 88.

В клас S 3 начело е друг руснак – Иван Мошин с КТМ и 138 точки, само на точка пред Радостин Михайлов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Кавазаки“, трети е Владислав Димитров от „Тийм ГИС“ с КТМ (80 т.) и Джанмарко Сантучи от „АИТ рейсинг тийм“ с КТМ (54).

В SM Open лидер е Майкъл Иванов от "АИТ Рейсинг тийм"с "Хускварна", а след него в класирането са Александър Лятишев от Русия с "Хонда" и Веселин Иванов от МСК "Плевен" също с "Хонда".
Коментари

Добави коментар

Реклама