Новини » Спорт

Двама българи с европейските титли по Супермото



Admin27.09.2021г 

Двама българи с европейските титли по Супермото

Радостин Михайлов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Кавазаки“ и Бисер Асенов от "НСА моторспорт" - "Кавазаки" са новите европейски шампиони по Супермото в класовете S 3 и Senior. Михайлов изпревари в крайното подреждане Иван Мошин от Русия и Аксел Партелпоег от Естония. В класирането при Senior-ите сред първите трима е и Владислав Димитров от "Тийм ГИС" с КТМ. В Супермото Junior Живко Иванов от "Елхово рейсинг клуб" с КТМ е вицешампион, първи е Джани Каторк от Франция, а трета Елена Петришина от Русия. Сред официалните гости на стартовете бяха областният управител на Плевен Марио Тодоров, Цецо Андрейски - зам.-кмет на Долна Митрополия, президентът на БФМ Ангел Траков и почетният президент на федерацията Богдан Николов.

Мартин Чой от МСК "Еко БМВ моторад МС 77" с БМВ пък спечели рекордна 28-ма титла на страната, след като взе 8-та си победа от 8 старта в клас Superbike в Републиканския ни шампионат на писта "WINBET Road racing 2021" на летищен комплекс "Долна Митрополия" край Плевен. След него се наредиха Иван Грозев от "Хела мотор спорт" с БМВ и Красен Кънчев от МСК "БГ Пауър" също с БМВ. 8-та си победа от 8 старта записа и Павел Драганов в клас F 600, като също си осигури титлата за сезона. Втори, както и в съботния старт завърши Асен Лилов от "Еко рейсинг БМВ моторад България" с "Хонда", а трети Тодор Николов от "Камикадзе рейсинг тийм" с "Ямаха".

При 125-кубиковите Пламен Христов, Боян Петров и Димитър Христов (и тримата от МСК „Плевен“ с „Aprilia“) повториха класирането си от събота. Пламен Христов пък продължава да е с пълен актив от точки от началото на сезона. Жулиета Апостолова от „Хела мото спорт“ с „Кавазаки“ и Геновева Кънева от МК "Боляри" с "Ямаха" изненадаха мъжете в клас SSP 300, като заеха 1-то и 2-то място, а трети остана Мартин Богданов от "СБ мото рейсинг тийм" с "Кавазаки".

В SSP 600 успех постигна Пламен Петров от „Хела мото спорт“ с „Ямаха“, който беше по-бърз от Васил Кичуков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Ямаха“ и Марио Ашминов от "СБ мото рейсинг тийм" с "Кавазаки". Във F 1000 Велислав Марков от „НСА моторспорт“ с „Кавазаки“ отново не остави шанс на останалите и финишира пръв, пред Валентин Георгиев от „Камикадзе рейсинг тийм“ със „Сузуки“ и Митко Митков от "СБ мото рейсинг тийм" със "Сузуки".

В стартовете от Европейския шампионат по Супермото .В SM Junior (85 сс) лидерът във временното класиране французинът Джани Каторк с КТМ взе победата и в двата манша, пред нашите Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ с КТМ и Никола Досев от "НСА моторспорт" с КТМ. При 65-кубиковите Елена Петришина от Русия (1), Александър Гувядинов също от Русия (2) и Полина Иванова (3) от "Киппен МХ рейсинг тийм" с "Кавазаки" повториха класирането си и в двата манша. В клас S 3 Радостин Михайлов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Кавазаки“ беше най-бърз и в двата манша, пред руснака Иван Мошин с КТМ и Аксел Партелпоег от Естония с "GasGas". В SM Open Веселин Иванов от МСК "Плевен" с "Хонда" взе и двата манша, следван от Славомир Иванов от МСК "Севлиево" със "Сузуки" и Андреас Кирицис от Гърция с "Хускварна". Крайното класиране в SM Senior - Андреас Кирицис от Гърция с "Хускварна", пред нашите Владислав Димитров от СК "Тийм ГИС" с КТМ и Бисер Асенов от "НСА моторспорт" с "Кавазаки".

Класиране в 8-ия кръг на "WINBET Road Racing 2021" - РШ писта:

SP 125

1. Пламен Христов - МСК „Плевен“ - „Aprilia“

2. Боян Петров - МСК „Плевен“ - „Aprilia“

3. Димитър Христов - МСК „Плевен“ - „Aprilia“

SSP 300

1. Жулиета Апостолова - „Хела мото спорт“ - „Кавазаки“

2. Геновева Кънева - МК "Боляри" - "Ямаха"

3. Мартин Богданов - "СБ мото рейсинг тийм" - "Кавазаки"

F 600

1. Павел Драганов - "Хела мотор спорт" - "Триумф"

2. Асен Лилов - "Еко рейсинг БМВ моторад България" - "Хонда"

3. Тодор Николов - "Камикадзе рейсинг тийм" - "Ямаха"

SSP 600

1. Пламен Петров - „Хела мото спорт“ - „Ямаха“

2. Васил Кичуков - „АИТ рейсинг тийм“ - „Ямаха“

3. Марио Ашминов - "СБ мото рейсинг тийм" - "Кавазаки"

F 1000

1. Велислав Марков - „НСА моторспорт“ - „Кавазаки“

2. Валентин Георгиев - „Камикадзе рейсинг тийм“ - „Сузуки

3. Митко Митков - "СБ мото рейсинг тийм" - "Сузузки"

Superbike

1. Мартин Чой - МСК "Еко БМВ моторад МС 77" - БМВ

2. Иван Грозев - "Хела мотор спорт" - БМВ

3. Красен Кънчев - МСК "БГ Пауър" - БМВ

Класиране 5-ти кръг от ЕШ Супермото:

SM Junior - 65 сс:

1. Елена Петришина - Русия - "Хускварна"

2. Александър Гувядинов - Русия - "Хускварна"

3. Полина Иванова - "Киппен МХ рейсинг тийм" - "Кавазаки"

SM Junior -85 сс:

1. Джани Каторк - Франция - КТМ

2. Живко Иванов - „Елхово рейсинг клуб“ - КТМ

3. Никола Досев - "НСА моторспорт" - КТМ

S 3:

1. Радостин Михайлов - „Киппен МХ рейсинг тийм“ - „Кавазаки“

2. Иван Мошин - Русия - КТМ

3. Аксел Партелпоег - Естония с "ГасГас"

SM Open:

1. Веселин Иванов - МСК "Плевен" - "Хонда"

2. Славомир Иванов - МСК "Севлиево" - "Сузуки"

3. Андреас Кирицис - Гърция - "Хускварна"

SM Senior:

1. Андреас Кирицис - Гърция - "Хускварна"

2. Владислав Димитров - СК "Тийм ГИС" - КТМ

3. Бисер Асенов - "НСА моторспорт" - "Кавазаки"

Снимка: Lap.bg

Източник: motoclub.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама