Новини » Автоновини

Нов протест в Стара Загора след тежък пътен инцидент, резултат от незаконен дрифт



Admin03.10.2021г 

Нов протест в Стара Загора след тежък пътен инцидент, резултат от незаконен дрифт

Една жена е с ампутиран крак, а други две - в тежко състояние след дрифт на едно от кръговите кръстовища в Стара Загора. Шофьорът, причинил инцидента, е с минимален стаж зад волана

"Извършителят е на 18 години, навършени преди няколко месеца, свидетелството за управление е от май месец тази година. Опитът му е около 4 месеца като водач. Предстои разпит, до момента не е дал обяснения", заяви Адриян Сотиров, наблюдаващ прокурор.

"Съгласувано е обвинение с наблюдаващия прокурор за извършено престъпление по член 343. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява МПС", каза Таня Димитрова, административен ръководител на Районна прокуратура-Казанлък.

Трагедията преля чашата на търпението и старозагорци протестират на два поредни протеста, които се състояха в Стара Загора. Първият беше вчера вечерта на мястото на инцидента, а вторият - приди минути пред Прокуратурата в Стара Загора.

Основният мотив на инициаторите на протеста е фактът, че са подавани множество сигнали до отговорните органи за безконтролното шофиране или „дрифтене“ в тази част на града, но те не са взети под внимание.

Има подписка до Кмета, Областния управител и Директора на полицията в Стара Загора, информира bnr.bg.

Снимка: Радио Стара Загора




Коментари

Добави коментар

Реклама