Новини » Автоновини

В ареста остава 18-годишният шофьор, който причини тежките наранявания на три жени в Стара ЗагораAdmin03.10.2021г 

В ареста остава 18-годишният шофьор, който причини тежките наранявания на три жени в Стара Загора

В ареста остава 18 – годишният Н.М., ученик в старозагорска професионална гимназия, който е седял зад волана на лек автомобил БМВ 335.  Около 23,20 часа на 1 октомври в района на кръгово кръстовище в областния град той е шофирал с превишена скорост и е изпуснал волана, което е довело до тежки наранявания на три жени.

Една от тях е настанена в КАИЛ при УМБАЛ „Професор д-р Стоян Киркович“, където е бил ампутиран левият й крак, в неделя състоянието на пациентката обаче остава изключително тежко, уточниха от здравното заведение.

В неврохирургията са настанени други две жертви, едната е със средна телесна повреда, а другата е с по-леки наранявания и без опасност за живота, уточни окръжният прокурор Дичо Атанасов за monitor.bg.

Автомобилът се води на името на Н.М., в района на местопроизшествията няма монтирани камери за видеонаблюдение, тепърва ще се установява дали прегазването е станало в резултат на „дрифтене“. Ако това се докаже ще последва промяна в обвинението, по сегашния член 343 от НК водачът може да влезе в затвора за срок от 1 до 6 години тъй като нараняванията са причинени без умисъл, коментираха юристи.

"Изказвам съжаление за тежкия инцидент, който се е случил. Направено е брутално тежко нарушение на правилата за движение по пътищата от млад водач, който явно не е осъзнавал какво прави. Това е едно огромно престъпление спрямо тези млади момичета(...) Органите на реда много добре знаят на кои места се събират въпросните дрифтаджии и организират нелегални гонки. Събират се на въпросното кръгово, където стана тежкия инцидент вчера, по паркингите, по бензиностанциите. Взели сме всички административни мерки в годините". Така Кметът на Стара Загора Живко Тодоров коментира тежкия инцидент в Стара Загора късно вчера за радио Стара Загора.

Източници: Монитор, БНР Стара Загора
Коментари

Добави коментар

Реклама