Новини » На път

Пътните строители излизат на национален протест за трети пътAdmin07.10.2021г 

Пътните строители излизат на национален протест за трети път

Пътните строители се готвят за Трети национален протест утре, отново пред МРРБ. Решението за поредната демонстрация взето от управителният съвет на Браншова камара "Пътища". От там припомнят, че вече пет месеца търсят възможност за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа.

Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента на Република България Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма, заявяват от Браншова камара "Пътища".

УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър председателя, но до такава така и не се стигна. През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция „Пътна инфраструктура“, в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог, допълват от там. 

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама