Новини » Крими

Задържат под стража шофьора, който уби мотоциклетист в Стара Загора



Admin07.10.2021г 

Задържат под стража шофьора, който уби мотоциклетист в Стара Загора

Най-тежката постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи състав на Окръжния съд в Стара Загора на британския гражданин Ахмед Ариф, на 28 години, който при тежка катастрофа на 3 октомври т.г. причини смъртта на моториста Георги Младенов, на 42 години. Ариф предприе забранен ляв завой на кръстовище до Езиковата гимназия в града. Деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Шофьорът е избягал от местопроизшествието. Определението на мярката може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.


Ахмед Ариф учи медицина в Стара Загора, бил в четвърти курс.Шофьорска книжка имал от 3 месеца. Пред съда той каза, че не разбира български език, поради което му бе осигурен преводач от английски. Изрази и недоволство от факта, че за служебен защитник му била осигурена жена, което противоречало на религията му.

След произшествието той изостави колата си и се опита да избяга, но малко по-късно бе задържан в близък парк от трима ученици, които го проследили след катастрофата.

Мярката "задържане под стража" ще бъде обжалвана пред пловдивския апелативен съд, като заседанието е насрочено за 15 октомври.




Коментари

Добави коментар

Реклама