Новини » На път

Отложиха автосалона в Женева през 2022 г.Admin12.10.2021г 

Отложиха автосалона в Женева през 2022 г.

Организаторите на автосалона в Женева обявиха, че той се отлага за 2023 г. Поради проблеми в индустрията, свързани с пандемията COVID-19, фондацията Comité permanent du Salon international de l’automobile, като организатор на Международното автомобилно изложение в Женева (GIMS), беше принудена да отложи салона за 2023 г. Въпреки че изложението през февруари 2022 г. ще бъде отменена, стъпките, които вече са предприети за развитието на платформата, ще продължат да се прилагат, което ще позволи по-въздействащо моторшоу през 2023 г.

Решението за отмяна на GIMS 2022 е взето предвид най-добрия интерес както на производителите на автомобили, така и на феновете, ксоито ще посетят изложението. Преките и косвени въпроси, свързани с продължаващата пандемия COVID-19, оставиха организаторите без алтернатива. От една страна, преките проблеми на пандемията включват продължаващи ограничения за пътуване за международни изложители, посетители и журналисти. От друга страна, косвените проблеми на пандемията, като недостигът на полупроводници, представиха на производителите на автомобили нови приоритети, които първо трябва да решат. Тези проблеми доведоха до решението за окончателното отлагането на шоуто.

Главният изпълнителен директор на Международното автомобилно изложение в Женева Сандро Мескита заяви: „Много изложители посочиха, че несигурността, причинена от пандемията COVID-19, прави невъзможно да поемат твърд ангажимент за GIMS 2022. На всичко отгоре е отрицателното въздействие, което настоящият недостиг на полупроводници има върху производителите на автомобили. Кризата с чиповете вероятно ще се проточи още и през следващата година, с отрицателни финансови последици за производителите на оригинално оборудване. В тези несигурни времена много марки не могат да поемат ангажимент да участват в търговски панаир, който щеше да се проведе за малко повече от четири месеца. Когато се вземат предвид всички фактори, стана ясно, че е необходимо да се отложи шоуто.”

Източник: motoclub.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама