Новини » Автоновини

"Готови сме да легнем върху релсите". Миньорите от " Мини Марица Изток" протестират днесAdmin13.10.2021г 

"Готови сме да легнем върху релсите". Миньорите от " Мини Марица Изток" протестират днес

Работещите в "Мини Марица-Изток" излизат за митинг-шествие, което ще се проведе в София. На него те ще настояват да бъде гарантирана работата на централите от комплекса на въглища минимум до 2040 г.

Председателят на КТ "Подкрепа" в ТЕЦ-2 е категоричен, че комплексът трябва да работи не само заради служителите в него, а заради всички българи, които потребяват електроенергия, предаде БНТ.

"Искаме да покажем, че двата синдиката сме единни в исканията си, защото това е български ресурс и има още милиони запаси занапред", допълни той.

Председателят на КНСБ заяви, че днес ще искат обещания от политиците за бъдещето на семействата на служителите и бъдещите на четирите области, от които са работниците в комплекса.

Според миньорите зелената сделка е пропита с лобизъм и е враг за тях. Ако ТЕЦ-овете спрат, ток няма да има в милиони български домакинства, обясняват работниците.

Споделят, че живеят в несигурност и страх. 110 000 човешки съдби са поставени на карта и е време за спешни решения, допълват протестиращите.

"Готови сме на всичко - даже да легнем на релсите, за да стане ясно, че без комплекса не може", допълват миньорите.

Източник: marica.bg
 
Коментари

Добави коментар

Реклама