Новини » Автоновини

Първите коли от завода на Tesla в Германия ще са готови съвсем скороAdmin15.10.2021г 

Първите коли от завода на Tesla в Германия ще са готови съвсем скоро

Първите автомобили от новата фабрика на Tesla близо до Берлин трябва да слязат от производствената линия още през следващия месец. Това заяви главният изпълнителен директор Илон Мъск в миналата събота по време на специално организиран фестивал на територията на новата локация.

Мъск се надява да получи зелена светлина за производство през следващите седмици. Последната консултация относно обществените притеснения към обекта приключва днес, след което Министерството на околната среда ще вземе решение, пише „Ройтерс“.

„Стартирането на производство е хубаво, но обемното производство е трудната чат“, смята милиардерът. „Ще отнеме повече време, за да се достигне обемно производство, отколкото за изграждането на фабриката“, посочи още той. 

По думите му обемното производство ще възлиза на най-малко 5000 превозни средства на седмица. Мъск защити фабриката от критиците, които се фокусират върху въздействието ѝ върху околната среда, като каза, че тя използва „относително малко“ вода и че производството на батерии е „устойчиво“.

„Бих му казал да спре да сглобява е-коли, а по-скоро да лети до Марс“, каза Ману Хойер, който оглави малък протест на местни жители, противопоставящи се на проекта по екологични причини, заявявайки, че ще се стигне до замърсяване на питейната вода.

Tesla вече представи планове за инвестиция на допълнителни 5 млрд. евро в завод за батерии с капацитет 50 GWh в съседство на този за автомобили на ток, изпреварвайки планирания от Volkswagen обект за сглобяване на батерии с мощност 40 GWh в Залцгитер.

През миналия уикенд компанията организира еднодневен мащабен фестивал с виенско колело, атракциони за деца, тестове на колите на Tesla и концерт. До 9000 души можеха да посетят събитието.

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама