Новини » Автоновини

Илон Мъск съветва… мениджъри на Volkswagen



Admin19.10.2021г 

Илон Мъск съветва… мениджъри на Volkswagen

Когато Мъск е бил попитан от Херберт Дис защо Tesla е по-гъвкава от конкурентите си, Илон Мъск е отговорил, че това се дължи на неговия стил на управление и факта, че е инженер, че има нюх за веригите за доставки, логистика и производство. Херберт Дис е президент и генерален директор на германския автомобилен концерн Volkswagen, а Илон Мъск -  генерален директор на Tesla. Двамата преки конкуренти си подават ръка за обмен на опит и идеи. Мъск е приел поканата да разговаря със служители на ръководни постове на основния си конкурент и наистина е говорил дистанционно пред 200 мениджъри на Volkswagen.Събирането на мениджърския екип се е състояло в Алпбах, Австрия, а Мъск се е включил с видеокомферентен разговор в четвъртък.

В пост в Linkedin, Дис добавя, че е поканил Мъск като „гост-изненада”, за да покаже на колегите си, че VW се нуждае от по-бързи решения и по-малко бюрокрация за това, което той нарича "най-голямата трансформация в историята на VW".

„Щастлив съм да чуя, че дори нашият най-силен конкурент смята, че ще успеем в прехода, ако задействаме трансформацията с пълна сила“, казва Дис в Linkedin.

Като пример за силата на Tesla Дис посочва, че на конкурента са били необходими само две до три седмици, за да пренапише софтуера, който да позволи преминаването от един вид микрочип, който изчезна от наличност, към друг.

Дис казва в своя съботен туит, че VW, който се очертава като основен претендент на Tesla за глобалното превъзходство при електрическите автомобили, ще продължи диалога си с Tesla.

Миналият месец Дис предупреди, че планираното откриване на автомобилния завод на Tesla в Груенхайде край Берлин, първият в Европа на компанията, ще принуди местната индустрия да вдигне оборотите срещу бързо развиващия се американския производител. Tesla очаква окончателно одобрение на германския си обект на стойност 5,8 млрд. евро.

VW от своя страна планира да построи шест големи завода за батерии в Европа до 2030 г. като част от цялостния залог за електрическа мобилност.

Източници: vesti.bg, bcs-express.ru




Коментари

Добави коментар

Реклама