Новини » Спорт

Extreme E: Rosberg X Racing спечели 3-ата си победа в драматичния финал на остров СардинияAdmin25.10.2021г 

Extreme E: Rosberg X Racing спечели 3-ата си победа в драматичния финал на остров Сардиния

Екипът на Rosberg X Racing – Моли Тейлър и Йохан Кристоферсон спечелиха четвъртия кръг от електрическите офроуд серии – Enel X Island X Prix. Това бе трета победа на дуета от общо четири кръга досега в надпреварата.

В най-трудните условия през целия уикенд, докато валя дъжд преди финала, Моли Тейлър и Йохан Кристоферсон направиха изключително стратегически каране, за да спечелят победата и да увеличат преднината на отбора начело в класирането на шампионата.

Но всичко отново бе инфарктно както за SEGI TV Chip Ganassi Racing, така и за X44 във финала. X44 стигна до последното финално състезание през уикенда благодарение на невероятната работа на екипа. Той успя да ремонтира техния ODYSSEY 21 E-SUV след катастрофа на полуфинала.

Със Себастиен Льоб на волана, X44 първоначално бе начело на финала с пет автомобила, но скоро падна на второ място след Кайл ЛеДюк от екипа на Chip Ganassi Racing. Но по-лошото тепърва предстоеше за екипа на Х44 на Льоб и Люис Хамилтън. Бавният пробив отпред и отляво се превърна в счупено кормилно управление, оставяйки колата блокирала на трасето.

Отзад екипът на ABT CUPRA XE направи бавен старт с колата, която не беше в режим „шофиране“, когато светлините светнаха в зелено. При зареждането обаче, Юта Клайншмид скоро започна да настига Моли Тейлър от RXR и до Зоната за зареждане между двете коли имаше съвсем малка разлика.

Напред бе Сара Прайс, която пое колата на Чип Ганаси за втората обиколка. Но надеждите на американския отбор за мечтаната победа след цял сезон на лош късмет завършиха със счупено управление в началото на втората обиколка на трасето с дължина 7 км.

Това даде преднина на RXR, а Кристоферсон управляваше колата с високо темпо до края в хлъзгавите условия на надпревара. Той беше преследван от Матиас Екстром в автомобила на ABT CUPRA, който загуби дясната си врата в началото на втората обиколка. Шведът остана на 24,588 секунди на финала.

Въпреки високоскоростното завъртане в началото на първата обиколка за Микаела Ахлин-Котулински, отборът на JBXE завърши подиума. Преди това дуетът спечели Crazy Race, за да стигне до финала, въпреки че колата на отбора спря във втората обиколка с Кевин Хансен на контролата, като те изостанаха далеч зад лидерите с проблем.

Преди финала, Crazy Race предложи един от най -драматичните моменти на сезона досега. Стефан Саразен претърпя няколкократно претъркаляне със Veloce Racing ODYSSEY 21, но остана за щастие невредим.

Така начело в класирането със 129 т. е екипът на Rosberg X Racing, следвани от Х44 със 113 т. и Andretti United с 93.

Източник: motoclub.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама