Новини » Автоновини

Национален траур в Северна Македония и България за трагедията на АМ "Струма"Admin23.11.2021г 

Национален траур в Северна Македония и България за трагедията на АМ "Струма"

Правителството на Република Северна Македония обяви тридневен траур, държавните знамена пред сградата на правителството са спуснати наполовина. Ден на национален траур за жертвите от изгорелия автобус и за деветимата, загинали снощи при пожар в старчески дом във варненското село Рояк ще бъде обявен утре, 24 ноември в България, съобщи вицепремиерът Гълъб Донев.

Автобусът, който рано тази сутрин катастрофира на магистрала "Струма", е пътувал с туристическа цел в посока Истанбул - София - Скопие. Разследването на инцидента ще бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура - София и Върховната касационна прокуратура. Все още се извършва оглед на местопроизшествието. Провеждат се и разпити на пострадалите при тежкия инцидент. Очаква се телата на загиналите да бъдат транспортирани до София.

Пострадалите при тежкия инцидент тази нощ с автобус, пътуващ за Република Северна Македония, са в стабилно състояние и няма опасност за живота им. Предстои и обработка на раните, може и да се наложат някои оперативни интервенции, обясни пред журналисти директорът на "Пирогов" проф. Иван Поромански.

Вълна от съпричастност след трагедията на магистрала "Струма". Политици и висши ръководители от нашата страна, Балканите и Европа изказват съжаления за трагедията и съболезнования за жертвите.

Междувременно, Община Благоевград обяви еднодневен траур за загиналите на АМ "Струма" и деветте жертви в старческия дом в с. Роя. Общината отменя събитията от културния календар, а знамената на административната сграда ще бъдат свалени наполовина. 

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама