Новини » Автоновини

Под въпрос е лицензът на автобуса, който изгоря на АМ "Струма"Admin24.11.2021г 

Под въпрос е лицензът на автобуса, който изгоря на АМ "Струма"

За да се движи автобусът на територията на България и Турция, шофьорът е представил някакви документи. При влизане в страната граничните власти проверяват всички документи на превозните средства и водачите. Лицензът е сред тях, така че документ е бил представен, заяви пред NOVA директорът на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Бойко Рановски.

И допълни, че това дали той е бил истински и дали е бил за това превозно средството, предстои да се изяснява.

"Фирмата превозвач получава лиценз за извършване на съответния превоз. Според броя на автомобилите, с които разполага, фирмата ги вписва и получава такъв брой копия на лиценза. При придвижване във всеки автомобил трябва да има такова копие. В този автобус може би е имало копие, което не е бил за него и този автобус не е бил вписан в регистъра в Северна Македония, но това не може да се провери на пътя, а единствено със запитване до съответните власти в Северна Македония”, категоричен бе той.

"На влизане в Турция също е бил показан този документ", каза още Рановски.

"Случаят ще бъде изяснен от компетентните власти", добави той.

По думите му времето от влизането на автобуса в България до мястото на инцидента е около 5 часа.

"Това за изминаване на 300-320 км е нормално. Трябва да се изясни кои са местата и точните часове, в които е спирал и почивал, за да стане ясно дали се е придвижвал със допустимата скорост за България”, посочи директорът на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при пожар, възникнал в Дом за възрастни хора в село Рояк и на жертвите, загинали в тежка катастрофа с автобус на автомагистрала "Струма".

В памет на загиналите националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Източник: vesti.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама