Новини » Еко-ауто

Volkswagen инвестира повече в електрически автомобили, отколкото в традиционните за първи пътAdmin16.12.2021г 

Volkswagen инвестира повече в електрически автомобили, отколкото в традиционните за първи път

Повече от половината пари, които Volkswagen ще похарчи за инвестиции през следващите пет години, ще бъдат насочени към производството на електрически автомобили и развитието на други високотехнологични продукти, съобщиха от компанията, цитирана от Си Ен Ен.

От VW очакват до края на 2026 г. една четвърт от превозните средства, които продават в глобален мащаб, да са с батерии. В момента електрическите автомобили представляват между 5% и 6% от общите продажби на концерна.

Volkswagen ще инвестира 89 млрд. евро (или малко над 100 млрд. долара) за ускоряване на процеса по електрификация. Това е първият път в историята, в който повече от половината от общите разходи на компанията, които се равняват на около 180 млрд. долара, ще са за електрически автомобили. В същото време разходите за хибридни автомобили ще бъдат намалени с 30%.

Разходите ще включват инвестиции в нови фабрики, като например нов завод в централата на компанията във Волфсбург, Германия. Именно във Волфсбург ще бъде построен новият електрически автомобил на компанията, който засега е известен само с кодовото име Тrіnіtу. Той трябва да се появи на пазара през 2025 г. Концернът има планове и за редица нови съоръжения в цяла Европа.

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама