Новини » Спорт

Мерцедес се отказа да обжалва резултатите от Гран При на Абу Даби. Макс е шампион



Admin16.12.2021г 

Мерцедес се отказа да обжалва резултатите от Гран При на Абу Даби. Макс е шампион

Формула 1 официално има своя нов шампион, след като Мерцедес се отказа да обжалва резултатите от Гран При на Абу Даби пред Спортния Апелативен Съд и така Макс Верстапен бе потвърден като новия крал.

От отбора на Люис Хамилтън, който бе сериозно ощетен в края на състезанието заради неразбориите около колата за сигурност, официално обявиха, че спират борбата за промяна на развръзката в надпреварата. Днес изтичаше срока, в който можеше да има ново обжалване.

„Напуснахме Абу Даби с невъзможност да повярваме на случилото се. Разбира се не е проблем да загубиш състезание. Лошото е, когато загубиш вярата си в това да се състезаваш” се казва в официалното съобщение.

„Заедно с Люис обсъдихме внимателно случилото се и какво да предприемем оттук-нататък. Винаги сме били водени от любовта си към спорта и вярваме, че едно състезанието трябва да бъде спечелено заслужено. За надпреварата в неделя мнозина, сред които и ние, смятаха, че получилата се развръзка не е правилна”.

„Протестирахме, защото правилата във връзка с колата за сигурност бяха приложени по различен начин, който повлия на крайния резултат, след като Люис водеше през почти цялото време. Обажалвахме заради справедливостта, като оттогава водим непрекъснат диалог с ФИА и Формула 1, за да се създаде по-голяма яснота в бъдеще и всички правила да са ясни. В резултат на този конструктивен диалог и съобщението на ФИА в сряда вечерта, че ще бъде анализирано внимателто всичко в Абу Даби, ние преценихме да спрем да обжалваме”.

Мерцедес активно ще съдейства на комисията, за да създадем по-добра Формула 1. Изказваме своите поздравления за потвърдения официално нов световен шампион: Макс Верстапен” пише още в позицията на отбора. 

Източник: gol.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама