Новини » Еко-ауто

Държавата може да дофинансира покупка на нов електромобилAdmin07.01.2022г 

Държавата може да дофинансира покупка на нов електромобил

По Оперативна програма "Околна среда" за следващия програмен период ще има възможност да се дофинансира с по 6200 евро закупуването на нов електрически автомобил при извеждане от експлоатация на стар автомобил. Това заяви в Горна Оряховица министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

Той уточни, че в Плана за възстановяване и устойчивост също е заложена реформа, свързана с преминаването към електромобили. От министерството предвиждат мярка за подпомагане на общините при закупуването на специализирани автомобили с електрическо захранване.

За следващия програмен период има предвидени над 400 милиона лева за опазване на чистотата на атмосферния въздух и прилагането на европейските стандарти.

"Предвижда се изготвяне на списък с препоръки към общините по отношение на качеството на въздуха, за да могат те по-лесно да кандидатстват по ПУДООС, където са отделени 47 милиона лева за екологични проекти", посочи Сандов. Той прогнозира, че средствата ще бъдат одобрени на заседание на Министерския съвет следващата седмица. 

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама