Новини » Спорт

БФМ предвижда повече състезания през новия сезон на 2022г.



Admin12.01.2022г 

БФМ предвижда повече състезания през новия сезон на 2022г.

Повече състезания през 2022 и разширяване на географията на мотоциклетния спорт предвижда ръководството на БФМ през новия сезон. Очаква се в календара в шампионата по мотокрос да се завърнат стартовете в Поморие, Левски и Айтос, повече стартове ще има през 2022 в гръцкия град Серес в пистовия ни шампионат, в Супермотото освен Долна Митрополия се очаква домакини да бъдат още Хасково, Кюстендил и Враца, а в ендуро шампионата новата дестинация е Стара Загора.

8 кръга са предвидени в Републиканския ни шампионат по мотокрос, като състезанията се очаква да започнат още в началото на месец април на мотополигон „Тотьо Чакъров“ край Поморие. Също през април е и стартът на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево, което е и кръг от Европейския шампионат. През месец май ще е стартът на мотополигон „Козар Белене“ край Левски, а в средата на юни на мотополигон „Троян“, който ще бъде и кръг от Балканския шампионат. През септември състезанията ще бъдат подновени на мотополигон „Докса баир“ край Кортен (също кръг от БШ) и с надперварата на мотополигон „Зелендол“ край Благоевград. През октомври са предвидени два старта – Отборната купа на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево и състезанието на мотополигон „Айтос“. Сезонът ще бъде закрит с 66-ия традиционен мотокрос в Бобошево.

5 двойни кръга ще има Републиканския ни шампионат на писта – 3 от тях ще бъдат в гръцкия град Серес – в началото на април, в средата на юни и в края на месец октомври. В края на май и в началото на септември са състезанията на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен.

Очаква се 5 да са и стартовете в шампионата ни по Супермото – освен двата кръга край „Долна Митрополия“ през май и септември, потвърждение се чака за състезанията край Хасково, Кюстендил и Враца.

Шампионатът в Ендурото ще стартира в началото на месец април на ново място – край Стара Загора, следва тридневно състезание край Кърнаре, два старта в Югозапада през май – в Банско и Корница, през юни е надпреварата край Горна Малина, Алба Дамасцена е домакин на кръга през септември, а шампионатът ще приключи в началото на октомври край Кирково.

Настоящият календар може да претърпи промени, независещи от БФ Мотоциклетизъм според епидемичната обстановка в страната.


Пълният календар на БФМ за Републиканските шампионати и състезанията в календара на BMU можете да видите на сайта на Българската федерация по мотоциклетизъм, категория Календар:

Източник: BMF




Коментари

Добави коментар

Реклама