Новини » Еко-ауто

Mercedes-Benz разработва ново поколение батерии за автомобилиAdmin31.01.2022г 

Mercedes-Benz разработва ново поколение батерии за автомобили

Германският концерн Mercedes-Benz подписа споразумение за технологично сътрудничество с ProLogium, тайвански производител на т.нар. твърдотелни батерии, на стойност десетки милиони евро за разработка на ново поколение батерии за задвижване на автомобили на марката.

Първите такива батерии, които използват твърд вместо течен електролит, могат да бъдат монтирани в превозните средства на компанията през следващите години, съобщиха от централата на Mercedes-Benz в Щутгарт днес, цитирани от ДПА.

Целта е да се намали теглото на клетките на батериите с цел увеличаване на изминатото разстояние на превозните средства, което може да реши ключов проблем за много от купувачите на коли на ток. Постигането на по-бързо зареждане също е една от целите.

„Работим с Mercedes-Benz по тестването на нашите акумулаторни клетки за електрически превозни средства от 2016 г. и сме развълнувани да засилим и разширим партньорството си“, каза основателят и главен изпълнителен директор на ProLogium, Винсент Янг.

В прессъобщението си по темата от германската компания припомнят, че планират да станат изцяло електрически бранд до 2030 г., където пазарните условия го позволяват. Според сделката Mercedes-Benz получава и място в Борда на директорите на ProLogium.

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама