Новини » Спорт

Български състезател ще участва в световния шампионат по Superenduro в клас „Junior“Admin03.02.2022г 

Български състезател ще участва в световния шампионат по Superenduro в клас „Junior“

За втори път български състезател ще участва в световния шампионат по Superenduro в клас „Junior“– това е Любомир Иванов от МСК „Препараторите“. Дебютът му ще бъде в края на тази седмица в столицата на Унгария – Будапеща, във втория кръг от FIM Superenduro World Championship. 21-годишният Любомир, който е шампион в най-трудния клас (PRO) от Българския шампионат BG X-Enduro, определя участието си като проверка до какво ниво е достигнал в ендуро спорта. Освен в Унгария, Иванов ще участва и в последния кръг в Германия. Преди 2 години друг българин – Теодор Кабакчиев спечели титлата от Световния шампионат в клас “Junior“.

„Идеята ми беше да си сверя часовника и да видя до какво ниво съм стигнал в ендуро спорта. Още миналата година планирах да участвам на Световно по суперендуро, като имахме събран бюджет за състезанието , но за жалост то беше отменено.“, коментира пред БФМ Любомир Иванов.

„Работих доста върху физическата подготовка в последните месеци, но все пак има още какво да се желае. Моторът мисля, че е доста добре настроен. Ще водя моя механик Калин със себе си, както и още един приятел да помага. За поддръжка няма да ни трябва много и сме подготвили малко резервни части и базови инструменти.“

Любомир коментира още, че познава доста от останалите състезатели в „Junior“ класа и ще се радва да има възможност да научи нови неща и да покара с някои от най-добрите в света.

„Все пак при нас трасетата са доста по-лесни и това със сигурност няма да ми е от полза там, но се надявам да не остана напълно изненадан като се сблъскам с трасе, правено в световен формат. Може би физическата подготовка ще бъде по-ключова от техниката и елементите от трасето.“

„Искам да благодаря на всички, които ми помагат за това участие – Веско от Rieju България, СилаБГ, Иван от „Максима рейсинг оилс“, Росен от „БулДок“, на приятелите ми мотористи и немотористи, които са до мен, както на трасето така и извън него. Естествено на моите механици, на семейството, на федерацията по мотоциклетизъм. И не на последно място – на хората от клуба ми Бисер и Мартин, без които нито една моя изява в ендурото нямаше да бъде реалност.

Източник: БФМ
Коментари

Добави коментар

Реклама