Новини » Спорт

MotoGP: Repsol Honda представи отбора си за 2022 г.



Admin17.02.2022г 

MotoGP: Repsol Honda представи отбора си за 2022 г.

Сезон 2022 започва с подновена мотивация за отбора на Repsol Honda. Въпреки че имаше трудности както на пистата, така и извън нея през 2021 г., през последните 12 месеца тимът постигна невероятни върхове. В тях са включително първа позиция, три победи и общо пет подиума. През 2021 г. триумфално се завърна в състезанията Марк Маркес. Той постигна победа отново след пауза от 581 дни. Пол Еспаргаро постигна най-добрия си резултат от състезанието в MotoGP и спечели първата си полпозишън на борда на RC213V.

Марк Маркес започва 2022 г. напълно възстановен от диплопията, заради която приключи шампионата през 2021 г. по-рано. Последните два сезона, засегнати от контузии, не утолиха жаждата му за победи. Осемкратният световен шампион е решен да се бори за титлата в десетия си сезон с Repsol Honda така, както това бе и в първия. Откакто се качи във висшия клас през 2013 г., Маркес спечели шест титли в MotoGP, 59 победи, завърши на подиума 99 пъти и спечели първа позиция 62 пъти – всичко това с емблематичния екип на Repsol Honda. Всичко това пилотът с №93 ще се стреми да увеличи през 2022 г.

Пол Еспаргаро влиза във втората си година с Repsol Honda след учебната 2021 г. Първа позиция на Гран при на Великобритания и постигането на най-добрия финал във висшия клас до момента – второ място в Гран при на Емилия Романя, бяха безспорни акценти на годината пълен с постоянен и последователен напредък и растеж за световния шампион в Moto2 за 2013 г. Той продължаването да се подобрява и да се бори заедно с водещите пилоти във всяко състезание. За №44 през този нов сезон предстои той да се бори за по-нататъшен успех с отбора на Repsol Honda.

Honda HRC празнуват 40-годишнината си през 2022 г. и това е година на промяна. Наред с новото лого, усилията на Honda за четириколесни състезания бяха поставени под емблематичния флаг на HRC. Ревизирана окраска отговаря на силно актуализирания Repsol Honda RC213V 2022. Машината е с нова концепция от Сайтама. С нея отборът ще се стреми да се върне на позицията си на върха в света на мотоциклетните състезания. Новата аеродинамика е проектирана, за да допълни ревизираното шаси и модернизирания двигател за 2022 г.

2022 г. отбелязва 28-ата година на сътрудничество между Honda и Repsol, емблематичните цветове са постоянна гледка в предната част на решетката на MotoGP от 1995 г. С 15 световни титли, 452 подиума във висшия клас и 183 победи в състезания, отборът на Repsol Honda остава най-титулувания отбор в Гран При и в моторния спорт на две колела.

След успешен тест в Сепанг, Малайзия, който направиха Марк Маркес и Пол Еспаргаро сега те се подготвят за ново предизвикателство на пистата Мандалика в Индонезия с екипа на Repsol Honda. И двамата състезатели ще имат още три дни каране преди Световното първенство по MotoGP през 2022 г. да започне на пистата Лосаил, Катар на 6 март.

Марк Маркес: „Десет сезона вече в MotoGP и десет сезона в Repsol Honda Team са мечта. Искам да кажа, че това е нещо, което не можех да си представя и в най-смелите си мечти, разбира се и през тези десет години постигнахме много добри резултати, така че със сигурност това е нещо специално и искам да му се насладя. Знам, че ще се опитаме да спечелим титлата! Целта ми тази година е да се боря за шампионата. Започнахме добре сезона в Малайзия и сега се подготвяме да продължим напред към този тест в Мандалика и да продължим подготовката си.”

Пол Еспаргаро: „Пристъпвам към този сезон с повече опит, което в крайна сметка е едно от най-важните неща в MotoGP. Имаме само пет дни за тестване и вече знаем как е екипът, как е моторът. Това, което ще намеря там, вече е нещо много важно, много голямо. Знаете, че през годината ще бъдем с нов мотоциклет. Ще го подобрим и ще го направим още по-бърз, но мисля, че началната точка е страхотна. От Катар нататък ще се почувстваме готови да се борим за нещо голямо, което е нашата цел. Ще продължим да работим сега в Индонезия.”

Източник: riders.live




Коментари

Добави коментар

Реклама