Новини » Спорт

Мартин Чой: Ще бъда още по-бърз през 2022Admin24.02.2022г 

Мартин Чой: Ще бъда още по-бърз през 2022

Най-добрият ни пистов състезател Мартин Чой от тима на „Еко BMW МС77 рейсинг тийм“ се завърна у нас, след като проведе подготовка в Испания за новия сезон. През тази година Чой освен в българския шампионат, ще кара още в BMU Европейския шампионат, както и в Световния шампионат по издръжливост, отново с френския отбор на „Energy endurance 91“.

„Последните 2 седмици тренирах в Испания, на 4 различни писти, на всяка от които карах по 3 дни. Изключително съм доволен, защото направихме много нови настройки в сравнение с миналата година. Намирам се в отлична форма, бързо си върнах формата с мотора, подготвен съм много добре и физически. Целта ми е да бъда по-добър и по-бърз от миналата година. С нетърпение очаквам да дойде и новият ми мотор и сезонът да стартира.“, разказа Мартин Чой.

За най-добрия ни състезател на писта предстоят тренировки на трасето в Серес, Гърция, както и на пистата, на която се провежда легендарното състезание „24 часа на Льо Ман.“ Мартин Чой ще стартира новия сезон през април, с два кръга от BMU Европейски шампионат на пистата в Серес, след което веднага заминава за Франция.

„В Испания тренирах с младата ни надежда Никола Мирославов Николаев, който кара в местния шампионат в Moto 4. Видя ми се много пораснал, физически и тактически, работил е доста във фитнеса, страшно бърз е, като по време на тренировките подобри времената на голяма част от пистите, на които карахме.“, похвали Никола Мартин Чой.

Източник: bfm.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама