Новини » Крими

Номера на украински автомобили откраднаха във Варна



Admin17.03.2022г 

Номера на украински автомобили откраднаха във Варна

С неприятен инцидент, свързан с откраднати регистрационни табели от 3 автомобила с украински номера, осъмна Варна.

Съобщението идва от Нелли Радецкая от групата „Помощ за украинските бежанци“. Тя уточнява, че не са пипнати българските автомобили, стоящи до тези на бежанците. „Полицията не ни помогна с нищо. Може би някой ще ги намери някъде и ще сме му много благодарни. И все пак внимавайте, снимайте през нощта“, пише още жената в мрежата, съобщава Монитор.

Една от възможните причини за кражбата на украински номера е, че на територията на страната ни за нито едно МПС с украинска регистрация не се събира винетка или тол.

 За нито едно моторно превозно средство с украински регистрационен номер не се събира пътна такса – е-винетка за леки коли до 3,5 т и тол за камионите и автобусите над 3,5 т, при ползване на републиканската пътна мрежа. Мярката е въведена с решение на Министерския съвет и е в сила за периода от 24 февруари т. г. до отпадане на необходимостта от оказване на хуманитарна и медицинска помощ. Тя допълва мерките, които държавата взема за подпомагане на Украйна във връзка с извънредната военна обстановка и задълбочаващата се хуманитарна криза.

Всички генерирани нарушения в електронната системата на превозни средства с украинска регистрация след 24 февруари се закриват, така че пътните превозни средства да могат да напуснат безпрепятствено територията на България. Експертите на Националното тол управление са в постоянна връзка с колегите си от Агенция „Митници“, които осъществяват последния контрол на превозното средство преди напускането на страната.

В Националното тол управление всеки ден от 8 ч. до 22 ч. работи кол център за обслужване на потребителите. На телефон 0700 10 876 или на e-mail: info@bgtoll.bg всички граждани, в т. ч. и украинските, могат да получат необходимата им информация, съобщават от АПИ.

Съпричастност, помощ, подкрепа и разбиране към бежанците от войната в Украйна - с това би трябвало да ни запомнят хората, бягащи от бедата.

Останалото е без коментар.




Коментари

Добави коментар

Реклама