Новини » На път

Две жени загубиха живота си край Девня заради съоръжение на почти 50 години



Admin27.04.2022г 

Две жени загубиха живота си  край Девня заради съоръжение на почти 50 години

„Съоръжението е пуснато в експлоатация 1974 г. и оттогава подлежи на ежегоден мониторинг от нашите екипи, постоянно се извършват необходимите ремонти в резултат на огледите. Не сме забелязали нещо, което да изисква значителни интервенции“, заяви производственият директор на „Солвей соди“ Пламен Борисов по bTV.

В сряда край Девня камион с багер срути бетонно съоръжение, което затисна кола с две жени. Пострадалите са в много тежко състояние в МБАЛ "Св. Анна" във Варна.

Въпросното съоръжение е собственост "Солвей соди", с височина над 5 метра и не е обозначено със специални пътни знаци, защото те се слагат, ако височината му е под 4,2 метра, обясни Борисов.

В рамките на днешния ден ще бъдат изискани документи дали превозното средство притежава съответното разрешително. Ако притежава, какви габаритни размери са вписани в него и дали превозването на товара е извършено в съответствие с изискванията на Наредба 11 за извънгабаритни или тежки превозни
средства“, каза началникът на КАТ-Варна гл. инспектор Петко Камбуров.

Той допълни, че за да бъде едно превозно средство, включително и товарът му, квалифицирано като извънгабаритно, височината му трябва да бъде над 4 метра, какъвто е и конкретният случай.

В момента тече разследване на инцидента, извършва се оглед дали конструкцията е здрава и движението по пътя Девня-Суворово е преустановено. 

Източник: offnews.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама