Новини » Любопитно

Лондонски квартал може да стане първият без дизелови автомобили



Admin28.04.2022г 

Лондонски квартал може да стане първият без дизелови автомобили

Islington може да се превърне в първия квартал в Лондон, където шофьорите спират да купуват нови дизелови автомобили, твърдят екоактивисти. Дизелите представляват по-малко от осем процента от новите автомобили, регистрирани в Лондон през миналата година, според анализ на кампанията Clean Cities Campaign.

За сравнение броят на електрическите автомобили се е удвоил на годишна база с повече от 13 на сто от новите автомобили в столицата. Изследователите изчисляват, че само 69 ​​нови дизелови коли са регистрирани в Ислингтън миналата година - в сравнение с повече от 600 през 2016 г. Те прогнозират, че ако тенденцията продължи, може да няма нови дизели в северната част на Лондон до средата на 2023 г.

Понастоящем в района са регистрирани 6818 дизела, но допълнителната такса върху разрешителните за паркиране на жителите, въведена от съвета през 2015 г., способства за намаляване на популярността им. Активистите на Clean Cities и Mums for Lungs искат Общините да спрат да издават разрешителни за CPZ от следващата година за новорегистрирани дизели.

Изследването изчислява, че миналата година в Лондон са регистрирани 8 529 нови дизелови коли, 114 663 бензинови и 15 223 електрически коли.

Източник:novini.london




Коментари

Добави коментар

Реклама