Новини » На път

Трафикът в страната ще бъде блокиран заради национален протест



Admin10.05.2022г 

Трафикът в страната ще бъде блокиран заради национален протест

Национален протест на превозвачите се очаква да блокира трафика в цялата страна. Причината за недоволството - високите цени на горивата, тол системата и по думите им липсата на транспортна политика от страна на правителството. В София камиони и автобуси ще започнат да се разполагат на „Цариградско шосе" от 08.00 ч. Протестът в столицата ще започне в 10.00 ч. и ще продължи до 22.00 ч.

„Надяваме се още утре на положителна развръзка. Ако се налага, ще протестираме всеки ден до 18-и, когато автобусите официално преустановяват своите превози. Нашите искания са изцяло икономически и сме наясно, че за да ги постигнем, ще трябва да преговаряме”, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

„Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се поддаде на шантаж. Срещу нас, ако седнат отговорни предприемачи, отговорната част от бизнеса, ще се съберем и ще обсъдим с радост въпросите. С хора, които не искат да преговаряме и просто не знаят какво искат да направят, няма да нужда да преговаряме. По-голямата част от превозвачите ще продължат отговорно да си изпълняват ангажиментите си към народа”, заяви пред журналисти министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Източник: fakti.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама