Новини » Еко-ауто

Зарядната инфраструктура на САЩ – основен елемент от декарбонизациятаAdmin16.05.2022г 

Зарядната инфраструктура на САЩ – основен елемент от декарбонизацията

Зарядната инфраструктура – главен детайл от декарбонизацията на Съединени американски щати Щатите би трябвало да се концентрират върху географската и обществена досегаемост на зарядните станции, до момента в който вървят към въглероден неутралитет.

Автомобилите генерират близо една пета от излъчванията на парникови газове (ПГ) в Съединени американски щати, като всички те би трябвало да бъдат отстранени, с цел да се реализира федералната цел за въглероден неутралитет до 2050 година Въпреки че продажбите на електрически транспортни средства в страната нарастват приблизително с повече от 40 % всяка година, от 2016 година насам, съвсем половината от американските консуматори споделят, че проблемите с батерията и зареждането са главните фактори, които ги отхвърлят да се снабдят с електрически автомобил.

Ограничената мрежа от зарядни станции в Съединени американски щати евентуално обезкуражава доста евентуални купувачи, написа в разбор консултантската компания McKinsey.

В отговор на това планувания федерален подтик в размер на 7,5 милиарда $ за развиване на инфраструктурата в страната планува да се конфигурират 500 000 публични зарядни устройства, съвместими с всички транспортни средства и технологии, в страната до 2030 година

Въпреки тези проекти прибавянето на този брой зарядни станции няма да бъде задоволително за ограничението на излъчванията. В сюжет, при който половината от всички продадени нови транспортни средства не отделят излъчвания до 2030 година — в сходство с федералните цели — McKinsey пресмята, че Съединени американски щати ще се нуждаят от 1,8 милиона публични зарядни устройства и 28 милиона частни зарядни устройства до края на десетилетието.

Законът за инфраструктурата акцентира другите цели. Електричеството, закупено от публично зарядно устройство, може да коства от пет до 10 пъти повече от електричеството при частно зарядно устройство. За да поддържат електрическите автомобили заредени, публичните зарядни станции евентуално ще би трябвало да бъдат икономични, заслужено разпределени, привлекателни за потребление и свързани към постоянна електрическа мрежа. Те също по този начин евентуално ще би трябвало да показват жизнеспособна бизнес опция за фирмите, които се чака да ги конфигурират и ръководят. Отделните щати и компаниите биха могли по-добре да задоволят потребността на страната от публично налична инфраструктура за зареждане, като вземат поради тези съображения в своите проекти.

Електрификацията: вероятностите за инфраструктурата

Масовото прекосяване от коли с мотори с вътрешно горене към такива без излъчвания ще бъде от решаващо значение за постигането на общите цели на страната за въглероден неутралитет. Вашингтон си е сложил задачата: половината от новите леки коли и лекотоварни транспортни средства, продавани през 2030 година, би трябвало да бъдат без излъчвания – категория, която включва както изцяло електрически транспортни средства (BEV), по този начин и плъгин хибридните коли (PHEV) и електрическите транспортни средства с горивни кафези (FCEV), които употребяват водород.

Източник: novini247.com
Коментари

Добави коментар

Реклама