Новини » Изложения

14 световни премиери на автосалона в СофияAdmin31.05.2022г 

14 световни премиери на автосалона в София

Цели 14 световни премиери на нови автомобили ще има на Автомобилен салон София 2022 в “Интер Експо център”, който се открива в петък и продължава до 12 юни.

Първият ден за посетители е 4 юни, събота.

Това са коли, които за първи път ще бъдат показани на изложение и така столичното моторшоу се нарежда до доста по-престижни автомобилни дестинации. Също така променя характера си - от събитие, свързано с продажби доскоро, до насочено към новите технологии в мобилността.

Изводите бяха направени на пресконференция на ръководството на Асоциацията на автомобилните производители (ААП) и организаторите на салона.

Изложението е под номер 25 в историята ни. Броят на експонатите е 189, фирмите ще бъдат 39, а за тест драйв на разположение на посетителите ще има цели сто автомобила, сред които и електрически.

Акцентът на събитието, както вече отбелязахме няколко пъти са именно EV, които са огромен процент от премиерите и новостите.

Цената на билет за делничен ден е 8 лв., а за уикенда - 10 лв. Всеки посетител ще получи анкетна карта, с попълването на която участва в томбола с награди, най-голямата от коите - лек автомобил.

За последното има избор измежду Ford Puma, Kia Stonic, Skoda Fabia и Peugeot 208.

В рамките на автосалона ще се проведе кръгла маса, насочена към бъдещето на мобилността и електрификацията на автомоблния парк.
 

Шефът на ААП Храбрин Иванчев отчете, че до март делът на електромобилите в продажбите на нови коли в България е 19 процента - колкото и в Европа.

Източник: carmarket.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама