Новини » Автоновини

Новото Peugeot 408 чупи стереотипиAdmin23.06.2022г 

Новото Peugeot 408 чупи стереотипи

Peugeot запълва една празнина в гамата си, създавайки този супер атрактивен купе-кросоувър. Французите казват, че 408 е без конкуренти, но истината е, че такива има и това е Renault Arkana, но най-близкия конкурент е братовчедът Citroen C5 X.

Всичко в този автомобил е подчинено на мантрата, че един масов автомобил не трябва да е скучен напротив. Този конкретен е всичко друго, но не и скучен.

Истината е, че за Peugeot 408 могат да се използват доста прилагателни, които обикновено се използват предимно от ПР-отделите. И, по мое мнение, в този случай голяма част от тези прилагателни са изпълнени със смисъл от дизайнерите на марката. Определено мога да кажа, че напускането на Жил Видал не се е отразило пагубно, напротив. Новият екип е превърнал 408 е истински обект на желания, но все пак трябва да се каже, че е имал от къде да преписва – от съседната стая, където са работили дизайнерите на Citroen по С5 Х.

Да, в дизайна има много елементи и детайли, с които често се прикриват дизайнерска немощ. Но тук всички тези детайли са придали един изключително атрактивен облик на модела, за който спокойно може да се каже, че е подчинен на емоциите и създава емоции от пръв поглед. Все пак, погледнеш ли го в профил, страничните линии доста напомнят (поне на мен) за тези на Lamborghini Urus, а това е типичен автомобил, свързан с емоциите. Дори емблемата зад предните калници също напомня за италианския супер SUV.

Новата платформа STLA Medium на Stellantis няма да е готова до 2024 г., затова Peugeot 408 ползва актуализирана версия на EMP2, които използват и сегашните модели на марката. Моделът е дълъг 4690 мм, а междуосието му е 2787 мм, които точно копират марките на C5 X. Важното е, е 408 е най-просторното от своите събратя в гамата на Peugeot. 408 и C5 X са под 1500 мм височина, което е доста по-ниско от традиционните 1640 – 1750 мм за SUV.

Източник: CarMarket.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама