Новини » Крими

Крадци катастрофираха при опит за задържанеAdmin27.06.2022г 

Крадци катастрофираха при опит за задържане

В резултат на предприети незабавни действия в полицейския арест са задържани четирима мъже на възраст – 36, 45 и двама – на 39 години , с криминалистически прояви и вече осъждани.

На 25 юни, веднага след постъпила в полицията информация за извършена взломна кражба от жилище в кв. „Сухата река“, е сформиран екип от служители на сектор „Грабежи“ – СДВР. В рамките на предприетите заградителни действия криминалистите засичат извършителите да се придвижват с лек автомобил. При опит да избягат, квартетът реализира пътнотранспортно произшествие.

Според събраните до момента данни задържаните са проникнали в жилището, след като успели да преодолеят заключващите механизми с помощта на специални технически средства. Откраднатите пари и вещи са открити при претърсването на автомобила на извършителите.

След доклад на събраните по случая в Софийска районна прокуратура и четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми по чл. 195 от НК. Наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.
Коментари

Добави коментар

Реклама