Новини » Любопитно

Опасно ли е да използвате телефона, докато зареждате?Admin29.06.2022г 

Опасно ли е да използвате телефона, докато зареждате?

Много бензиностанции имат предупредителни знаци, забраняващи използването на мобилни телефони по време на зареждане. Причината е, че джиесемите могат да имат достатъчно енергия, за да създадат искра. Това, в комбинация с газовете от запалим бензин, може да причини пожар, който от своя страна може да доведе до сериозни наранявания, дори животозастрашаващи.

"До сега не сме успели да докажем инцидент с използването на мобилен телефон по време на зареждане с гориво“, казват обаче пред USA Today от Института за петролно оборудване на САЩ. Опасността е теоретична и докато има дори и малка вероятност, трябва да се спазват правилата. От друга страна повечето от забранителните етикети, които все още се използват на много бензиностанции, датират от първите дни на мобилния телефон. По това време батериите на джиесемите бяха много по-големи и имаше опасност от искра, например ако телефонът падне на земята.

Според петролният гигант Shell, въпреки малкия риск мобилният телефон да причини пожар, все още не е разумно да го използвате, докато зареждате гориво. Предпазливостта никога не е излишна, съветват от компанията.

Източник: 24 часа
Коментари

Добави коментар

Реклама